19 C
Athens

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της εθνικής στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ: Ο βατός όμιλος και στο βάθος… Σλοβενία

Αυτά είναι τα δύο γκρουπ που θα φιλοξενήσει το ΣΕΦ στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024: Οι αντίπαλοι της εθνικής στον όμιλο και η διασταύρωση με Σλοβενία και Κροατία στην τελική φάση

Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι της εθνικής Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ από τις 2 μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2024.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσει στο Group B τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο ενώ στη διασταύρωση με το Group A σε ημιτελικά και τελικό (εφόσον περάσει ως πρώτη ή δεύτερη από τον όμιλό της) βρίσκει απέναντί της τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, τη Νέα Ζηλανδία και την Κροατία.

Σημειώνεται ότι περνούν οι πρώτοι δύο από κάθε Group. Οι πρώτοι θα παίξουν με τους δεύτερους στον ημιτελικά και ο τελικός θα δώσει το εισιτήριο για το Παρίσι και την Ολυμπιάδα του 2024.

Αναλυτικά η εικόνα των 4 γκρουπ σε Ισπανία, Λετονία, Ελλάδα και Πουέρτο Ρίκο:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Λίβανος, Ανγκόλα, Ισπανία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Φινλανδία, Πολωνία, Μπαχάμες

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Γεωργία, Φιλιπίνες, Λετονία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Αίγυπτος, Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιθουανία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Μπαχρέιν

H Eλλάδα με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον κόσμο στο πλευρό της στο κατάμεστο -όπως αναμένεται- ΣΕΦ θα αναζητήσει μία ακόμη μπασκετική υπέρβαση προκειμένου να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένει να φανεί αν σε αυτή της την προσπάθεια θα έχει στο ρόστερ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που θέλει το πρωτάθλημα φέτος με τους Μπακς στο NBA και στο σενάριο που παίξει μέχρι και 7ο τελικό στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, θα έχει ολοκληρώσει ως τις 2 Ιουλίου τις υποχρεώσεις του με τα Ελάφια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα μεγάλα αστέρια των άλλων ομάδων, με τον Ντόντσιτς να έχει επίσης το όνειρο των τελικών του NBA με τους Μάβερικς, ενώ και η Κροατία διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ, με παίκτες όπως ο Χεζόνια, ο Μπογκντάνοβιτς και ο Σάριτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς