18.7 C
Athens

Μετά τον Μήτρου-Λονγκ, ο Πετρούσεφ: Τα πώς και τα γιατί του διπλού μεταγραφικού χτυπήματος από τον Ολυμπιακό

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ γράφει για το διπλό μεταγραφικό χτύπημα του Ολυμπιακού με Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Φίλιπ Πετρούσεφ και εξηγεί ότι δεν πρόκειται για μια εξέλιξη που προέκυψε «ξαφνικά» και «υπό πίεση»...

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έφερε πίσω τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σέντερ. Η δημιουργία ενός σούπερ διδύμου στο «5» μαζί με τον Μουσταφά Φαλ ήταν δεδομένη, ασχέτως αν οι δυο τους δεν έχουν υπάρξει ταυτόχρονα υγιείς και ετοιμοπόλεμοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο «4» οι Ερυθρόλευκοι αναβάθμισαν τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος εξελίσσεται σε ιδανικό αντικαταστάτη του κορυφαίου παίκτη της περυσινής Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ. Η απόκτηση του Λουκ Σίκμα αποδείχθηκε ότι είχε ξεκάθαρα τη λογική της πλαισίωσης του προοριζόμενου για «πρώτο βιολί» Πίτερς, αλλά ένας τραυματισμός αρκετών εβδομάδων δεν βοήθησε στη γρήγορη προσαρμογή του.

Ότι οι άνθρωποι των νταμπλούχων θα είχαν τις κεραίες τους ανοιχτές στο ενδεχόμενο που θα εμφανίζονταν συγκεκριμένες «ευκαιρίες» στη μεταγραφική πιάτσα ήταν κάτι αναμενόμενο. Και οι κινήσεις που θα γίνονταν δεν θα προέκυπταν «ξαφνικά» και «υπό πίεση», αλλά θα είχαν ξεκάθαρο υπόβαθρο και θα σχετίζονταν με παίκτες που είχαν «εγκριθεί» σε ανύποπτο χρονικό σημείο.

Η πρώτη ήταν αυτή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ που όταν έγινε γνωστό ότι θα πάρει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο, ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα ερυθρόλευκα αντανακλαστικά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ενέργειες ολοκληρώθηκαν και ο Ελληνοκαναδός ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

Το δεύτερο χτύπημα ακούγεται ακόμα πιο εντυπωσιακό λόγω του τεράστιου prospect που συνοδεύει το όνομα του Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος ψηλός υπήρχε από καιρό στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως το καλοκαίρι ήταν αδύνατον να γίνει κίνηση γι’ αυτόν με δεδομένη την αποχώρησή του για τη Φιλαδέλφεια και τους Σίξερς. Από τη στιγμή που άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα πυκνά σύννεφα στο αμερικανικό μέλλον του 23χρονου διεθνή, οι Ερυθρόλευκοι ετοίμαζαν την κίνησή τους.

Ένας περίπατος με rotation και άπαντες θετικούς στο +/-: Το ερυθρόλευκο αριστούργημα κόντρα στη Ζαλγκίρις

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τη μετακίνηση του Πετρούσεφ στους Κινγκς, μέσω των Κλίπερς που πήραν αρχικά τα δικαιώματά του από τους Σίξερς για να τα παραχωρήσουν στην ομάδα του Σακραμέντο. Εκεί ο Σέρβος είχε τη δυνατότητα να απευθυνθεί στον Σάσα Βεζένκοφ και να ακούσει από πρώτο χέρι όλα όσα θα χρειαζόταν να ξέρει ένας παίκτης που ετοιμάζεται να πάρει μια απόφαση καριέρας.

Γιατί τέτοια είναι η απόφαση που παίρνει ο Πετρούσεφ δίνοντας τα χέρια με τον Ολυμπιακό, σε μια μεταγραφή που πρόκειται να επισημοποιηθεί μέσα στο επόμενο 48ώρο. Έχοντας ζήσει με άσχημο τρόπο το αμερικανικό όνειρο, ο σέντερ/φόργουορντ που έβγαλε μάτια πέρυσι στον Ερυθρό Αστέρα χρειαζόταν πρωτίστως την ασφάλεια και τα εχέγγυα που προσφέρει το κορυφαίο μπασκετικό πρότζεκτ της Ευρώπης. Γι’ αυτό και οι Ερυθρόλευκοι του έδωσαν να καταλάβει ότι σκοπεύουν να επενδύσουν πάνω του για χρόνια, οδηγώντας τον σε τοπ επίπεδο όπως έκαναν με κάμποσους ακόμη παίκτες στο παρελθόν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στη λογική «πρόσκαιρων» μεταγραφών τύπου Ναν, δηλαδή παικτών που σε λίγους μήνες θα έχουν το μυαλό τους στο πώς θα επιστρέψουν στο NBA. Οι νταμπλούχοι ενδιαφέρονται μεν για το παρόν, αλλά ακόμα περισσότερο νοιάζονται για το μέλλον και τις επόμενες σεζόν. Αυτός είναι και ο λόγος που πρόσφεραν συμβόλαια τριετούς προοπτικές σε Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ, αναγνωρίζοντας πως τέτοιες ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται κάθε μέρα.

Ειδικά αυτή του Σέρβου που μπορεί να αποδειχθεί κομβικός από φέτος κιόλας, για λόγους που λίγο – πολύ όλοι αντιλαμβάνονται…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League