18.8 C
Athens

Δήμαρχος Πάζαρτζικ για Χέμπαρ: «Η φούσκα έσκασε και οι λογαριασμοί είναι παγωμένοι, απλήρωτοι οι παίκτες από τον Αύγουστο»

Καμπανάκι κινδύνου τόσο για την ποδοσφαιρική όσο και για την ομάδα βόλεϊ της Χέμπαρ έκρουσε ο νέος δήμαρχος του Πάζαρτζικ, Πέταρ Κουλένσκι.

Ο παλαίμαχος αθλητής βόλεϊ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στον δήμο που ανέλαβε μετά τις εκλογές και την αποχώρηση του πρώην δημάρχου.

Ο Κουλένσκι υποστηρίζει πως στον τοπικό αθλητισμό δημιουργήθηκε μια τεράστια φούσκα που έσκασε, ενώ αποκάλυψε πως οι λογαριασμοί έχουν παγώσει, την ώρα που στη Χέμπαρ οι παίκτες φέρονται να μην έχουν πληρωθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό. Ο δήμος σταμάτησε τη μεταφορά χρημάτων στους συλλόγους προτού αναλάβω εγώ. Μεταφέρθηκαν χρήματα που είναι πολύ λιγότερα από τς οικονομικές υποχρεώσεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον αθλητισμό στο Πάζαρτζικ και αυτό θα κάνουμε αλλά σύμφωνα με τις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες του δήμου και χωρίς να το κάνουμε εις βάρος άλλων αναγκών της περιοχής.

Όταν συναντήθηκα με τους αθλητές και το επιτελείο της Χέμπαρ (σ.σ. ομάδα βόλεϊ) έμαθα ότι οι αθλητές δεν είχαν εισπράξει τους μισθούς τους μετά τον Αύγουστο και για αυτό ίσως θέλουν να φύγουν. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια ότι η επιλογή του συγκεκριμένου συλλόγου έγινε χωρίς να διασφαλιστεί προκαταβολικά η χρηματοδότησή του. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δική μου λογική για το πώς πρέπει να παρέχεται το μπάτζετ σε έναν σύλλογο και το πώς πρέπει να δημιουργούνται οι δεσμεύσεις με τους παίκτες.

Με το πέρασμα των ετών δημιουργήθηκε μια τεράστια φούσκα στον αθλητισμό του Πάζαρτζικ, η οποία από τα μέσα του χρόνου ξεκίνησε να σκάει και τώρα έσκασε με την πλήρη παραίτηση και την αναστολή της χρηματοδότησης στις αρχές του φθινοπώρου από τον προηγούμενο δήμαρχο.

Από την έρευνα που έχω στα χέρια μου, 2.760.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί από την έναρξη του έτους ως τον Αύγουστο στους δύο συλλόγους (σ.σ. ποδόσφαιρο και βόλεϊ). Μέσα στις επόμενες 10 μέρες πρέπει επειγόντως να εξοφλήσουμε 1.260.000 ευρώ και δεν υπάρχουν περισσότερες από 50.000 ευρώ στους παγωμένους λογαριασμούς του Δήμου. Αναρωτιέμαι τι είναι πιο επείγον: να καθαριστούν οι δρόμοι και να μαζευτούν τα σκουπίδια ή να δοθούν χρήματα σε μισθούς επαγγελματιών αθλητών οι οποίοι συνήθισαν να αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες λεβ (σ.σ. νόμισμα Βουλγαρίας) κάθε μήνα».

Η βουλγάρικη ομάδα ταξίδεψε στην Πολωνία και ηττήθηκε εύκολα με 3-0 από τη Ζαβιέρτσιε για τη φάση των «32» του CEV Cup, με παίκτες από τις ακαδημίες να συμπληρώνουν την αποστολή αφού ήδη έχουν αποχωρήσει τρεις παίκτες και επίσημα (Σάμπι, Κάρτεφ, Μπαράνοβιτς) και στην τελική ευθεία βρίσκεται και η λύση του συμβολαίου του ακραίου Τζάκοπο Μασάρι. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι λόγω θέματος υγείας έμεινε στο Πάζαρτζικ και χρέη πρώτου εκτέλεσε ο άμεσος συνεργάτης του, Βέντσισλαβ Σιμεόνοφ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς