23.3 C
Athens

Μπουχαλάκης και Γιαννούλης άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά με εξαιρετική παρουσία κόντρα στους Γάλλους

Ο μέσος της Χέρτα και ο αριστερός μπακ της Νόριτς ήταν από τους δύο παίκτες που ξεχώρισαν στην ισοπαλία κόντρα στη Γαλλία και έστειλαν μήνυμα ενόψει των επόμενων (και πιο σημαντικών) υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας

Η Ελλάδα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι έγινε η πρώτη και η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τη Γαλλία στα προκριματικά του Euro και μάλιστα έφτασε κοντά σε μια ιστορική νίκη αν δεν υπήρχε στη… μέση ο Γιουσούφ Φοφανά.

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έστειλε μήνυμα ενόψει των playoffs του Nations League το Μάρτιο, όπου θα παίξει για τη μεγάλη πρόκριση στο Euro.

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Όρθια με γκολάρες κόντρα στους πανίσχυρους Τρικολόρ (vid)

Μηνύματα έστειλαν και ποδοσφαιριστές στο χθεσινό παιχνίδι, με τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Δημήτρη Γιαννούλη να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση.

Οι δυο τους μάλιστα είχαν συμμετοχή στο δεύτερο γκολ της εθνικής, αφού ο χαφ της Χέρτα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος από τη μεριά του με εκπληκτική ατομική ενέργεια και ποδιά πάνω στον Κουντέ μπήκε στην περιοχή και πάσαρε για τον Ιωαννίδη που έβαλε σε εκείνο το σημείο μπροστά στο σκορ τη γαλανόλευκη.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική επιτυχημένη μεταβίβαση του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο παιχνίδι, αφού ο 30χρονος χαφ ήταν σχεδόν αλάνθαστος και ολοκλήρωσε το ματς με ποσοστό 89% ακρίβειας στις μεταβιβάσεις (31/35). Στις μακρινές μπαλιές συγκεκριμένα, όπου από μία τέτοια ξεκίνησε και η φάση του δεύτερου τέρματος, είχε 4/5 επιτυχημένες. Οι μονομαχίες που έδωσε δεν ήταν πολλές αλλά είχε 1/2 κερδισμένες στον αέρα, κάνοντας έτσι ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο μπακ της Νόριτς ήταν επίσης εξαιρετικός, καθώς έκανε όσα χρειαζόταν και η μοναδική του προσπάθεια για τρίπλα στο ματς ήταν αυτή στο γκολ του Ιωαννίδη που στέφθηκε με επιτυχία.

Από εκεί και πέρα είχε 84% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις (27/32), ενώ εξαιρετικός ήταν και στα αμυντικά του καθήκοντα καθώς «καθάρισε» τρεις φάσεις και είχε 4/7 συνολικά κερδισμένες μονομαχίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς