19.7 C
Athens

Euro 2024: Οι 21 ομάδες που έχουν προκριθεί και οι υπόλοιπες 12 που διεκδικούν τρία εισιτήρια

Δείτε τις 21 ομάδες που έχουν προκριθεί αλλά και τις 12 που διεκδικούν ένα από τα 3 εναπομείναντα εισιτήρια για το Euro 2024 - Τι ισχύει για την εθνική και τις ομάδες στα πλέι οφ

Η Κροατία εξασφάλισε μέσω της προκριματικής φάσης το τελευταίο (20ό) εισιτήριο μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία για τα τελικά του Euro 2024 και τον Μάρτιο αναμένεται να δοθούν τα τελευταία εισιτήρια μέσα από τα πλέι οφ.

Η διοργανώτρια Γερμανία έχει εξασφαλισμένη την παρουσία της ενώ στα τελικά του Euro επιστρέφουν μετά από 24 χρόνια Σερβία και Σλοβενία.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας και θα το πετύχει μέσω των πλέι οφ του Group C, αρκεί να κερδίσει το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Μαρτίου και εν συνεχεία τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Την άνοιξη θα υπάρξει και μάχη σε Group A: ΠολωνίαΕσθονία (νικήτρια της League D) είναι το ζευγάρι του 1ου ημιτελικού και η Ουαλία θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία ή την Ουκρανία ή την Ισλανδία (αυτό θα προκύψει μέσω κλήρωσης την Πέμπτη καθώς οι τρεις αυτές ομάδες ανήκουν στη League B και μία «άτυχη» θα πάει στο A).

Οι τρεις τελευταίες ομάδες μπορούν να βρεθούν όμως και στο Group B (ανάλογα με την κλήρωση): η μία θα βρεθεί απέναντι από το Ισραήλ και η άλλη απέναντι από τη Βοσνία. Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα διεκδικήσουν σε τελικό το ένα από τα τρία εισιτήρια που θα δοθούν.

Αναλυτικά οι 21 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί:

Γερμανία (διοργανώτρια)

Ισπανία

Σκωτία

Γαλλία

Ολλανδία

Αγγλία

Ιταλία

Τουρκία

Κροατία

Αλβανία

Τσεχία

Βέλγιο

Αυστρία

Ουγγαρία

Σερβία

Δανία

Σλοβενία

Ρουμανία

Ελβετία

Πορτογαλία

Σλοβακία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς