22.9 C
Athens

«Πρωτάθλημα που παίζεται στα ίσια» και «δεν ήθελα να πουλήσω τον Λιβάι»: Γιατί κανείς δεν πιστεύει τον Δ. Μελισσανίδη;

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ σχολιάζει τις ατάκες που φέρεται να είπε ο Δ. Μελισσανίδης για το «πρωτάθλημα που παίζεται στα ίσια» αλλά και την άρνηση παραχώρησης του Λιβάι Γκαρσία, προσπαθώντας να εντοπίσει ποια από τις δυο συνιστά μεγαλύτερη «ανακρίβεια»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να μίλησε σε ρεπόρτερ της ΑΕΚ που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων πως «όλοι ασχολούνται με εμάς», πως «έχουν τρελαθεί που το πρωτάθλημα παίζεται στα ίσια και ότι «εμείς αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε, αυτή είναι η ΑΕΚ».

Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να υπάρξει οποιοσδήποτε αντίλογος από τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ και απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπήρξε ούτε καν απόπειρα διευκρινιστικής ερώτησης. Ένας απ’ αυτούς δηλαδή να ρωτήσει τον «εν τοις πράγμασι διοικητή της ΠΑΕ ΑΕΚ» (αλήθεια, τον θυμάστε αυτόν τον όρο;) ποιο ακριβώς είναι το πρωτάθλημα «που θέλει η ΑΕΚ».

Εννοεί το περυσινό με αμέτρητα διαιτητικά εγκλήματα υπέρ της ομάδας του και του Παναθηναϊκού; Τους ορισμούς ξένων διαιτητών που ήρθαν… μεθυσμένοι και αντικαθίστανται από εγχώρια πουλέν; Τις μεζούρες προκειμένου να μην παίξουν ένα ματς και να πάνε ξεκούραστοι σε αγώνα με τον Ολυμπιακό;

Ίσως ο Δημήτρης Μελισσανίδης να αναφέρεται στο φετινό πρωτάθλημα του… οριζόντιου νυσταγμού και του άγριου bullying στους αντιπάλους της ΑΕΚ (και του Παναθηναϊκού βεβαίως) από τους διαιτητές, οι οποίοι μεταξύ άλλων γεμίζουν κάρτες όποια ομάδα αντιστέκεται ενώ αρνούνται να τιμωρήσουν παίκτες που φοράνε κιτρινόμαυρα ή πράσινα.

Κανείς λοιπόν δεν είχε την περιέργεια να μάθει σε ποιο ακριβώς πρωτάθλημα αναφερόταν ο Δ. Μελισσανίδης ότι «παίζεται στα ίσια». Όπως και να ‘χει όμως, με τόσα διαιτητικά αλλά και παρασκηνιακά εγκλήματα μαζεμένα σε τόσο μικρό διάστημα, δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτή μια τέτοια φράση. Ακόμα και σε εκείνους που δεν γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ εδώ και χρόνια κουμαντάρεται από ανθρώπους που έχουν τόση σχέση με το ποδόσφαιρο όση η Βέρα Λάμπρου με το τραγούδι και την ορθοφωνία.

Μελισσανίδης: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα και έχουν τρελαθεί όλοι, δε φοβόμαστε κανέναν»

Ήταν αυτή όμως η μοναδική «ανακρίβεια» στα σχετικά λίγα λόγια που φέρεται να είπε στα όρθια ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης; Σοβαρές αμφιβολίες εγείρονται και για τις ατάκες που σχετίζονταν με τον Λιβάι Γκαρσία και το ναυάγιο της μεταγραφής του στη Λανς. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να πουλήσει τον παίκτη του, αλλά πόση δόση αλήθειας υπάρχει στο παραπάνω;

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε το ποσό των 21,5 εκ. ευρώ που ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Άντε να ήταν κατά τι μικρότερο, κάπου στα 2ο δηλαδή, όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Η Λανς ήθελε όντως τον Λιβάι Γκαρσία και γι’ αυτό μπήκε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, όχι μόνο με τον ίδιο αλλά και με την ΑΕΚ. Είναι γνωστό πως οι Γάλλοι πρόσφεραν στον παίκτη ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκ. ευρώ, έχοντας προφανώς την έγκριση της ομάδας του για να το κάνουν.

Γιατί όμως οι Κιτρινόμαυροι δεν παραχώρησαν τον ποδοσφαιριστή τους, έτσι ώστε να κάνουν τη μεγαλύτερη πώληση της ιστορίας τους; Η απάντηση βρίσκεται μάλλον κάπου στο Ισραήλ. Ως γνωστόν, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ είχε προνοήσει να βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης που φτάνει το 40%. Το γεγονός αυτό μάλλον δεν το χώνεψαν ποτέ οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Οι πληροφορίες λένε πως έγινε προσπάθεια να μειωθεί αυτό το ποσοστό, αλλά οι Ισραηλινοί ούτε που ήθελαν να συζητήσουν κάτι τέτοιο. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι υπήρξε «ενδελεχής έρευνα» μήπως παρακαμφθεί η συμφωνία με κάποιο νομικό παραθυράκι, ωστόσο το συμφωνητικό αποδείχθηκε bullet proof που λένε και οι Αμερικάνοι.

Όταν έγινε αντιληπτό ότι οι όροι του συμφωνητικού δεν μπορούν να απαλειφθούν, η ΑΕΚ λέγεται ότι ζήτησε ακόμα περισσότερα χρήματα από τη Λανς ώστε να βγάλει τη χασούρα που ανερχόταν σε 8 εκ. ευρώ (αυτό ήταν το 40% στα περίπου 20 εκ. ευρώ της τελικής πρότασης). Οι Γάλλοι αρνήθηκαν και κάπως έτσι ο Λιβάι Γκαρσία παρέμεινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και του πήρε κάμποσους μήνες μέχρι να το ξεπεράσει, αν ρίξει κάποιος ματιά στις αγωνιστικές επιδόσεις του από την αρχή της σεζόν…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

LIVE: Ολυμπιακός – Λαμία

Παρακολουθήστε τη live περιγραφή του αγώνα Ολυμπιακός - Λαμία για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Ολυμπιακός: Με Πασχαλάκη και αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα κόντρα στη Λαμία

Δείτε τις επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια μετά το ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό

Δευτεραθλητής Ευρώπης ο εκπληκτικός Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ!

Τρίτη μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζέγκεντ, με τον Στέφανο Ντούσκο να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ και να δείχνει πανέτοιμος για την Ολυμπιάδα του Παρισιού