17.8 C
Athens

Τζόκοβιτς: «Στόχος για τη νέα σεζόν τα τέσσερα Grand Slam και το χρυσό στο Παρίσι»

Τα σχέδιά του για την επόμενη χρονιά καταστρώνει ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς και όλα τους περιλαμβάνουν την κορυφή.

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο ATP Finals, του 7ου τίτλου στη σεζόν και λίγο πριν την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών του υποχρεώσεων (απομένουν οι τελικοί του Davis Cup στη Μάλαγα), το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε για τη νέα σεζόν και το μέλλον του στο tour.

Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε την επόμενη χρονιά να ξεπεράσει τις επιδόσεις του μαγικού 2023, ο Τζόκοβιτς είπε χαμογελώντας: «Θα μπορούσα να κερδίσω τέσσερα Grand Slam και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο! Θα δούμε. Έχω πάντα τις υψηλότερες φιλοδοξίες και αυτό δε θα αλλάξει την επόμενη χρονιά, αυτό είναι σίγουρο.

Το κίνητρο, ειδικά για τα μεγαλύτερα τουρνουά, εξακολουθεί να υπάρχει. Με εμπνέει ακόμα να συνεχίσω. Στο τέλος της ημέρας, ο κόσμος σε βλέπει να παίζεις στα μεγάλα τουρνουά, αλλά δεν βλέπουν όλες τις εβδομάδες και τους μήνες καθημερινής προσπάθειας, ώστε να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Θα μείνω στο άθλημα για όσο διάστημα έχω όρεξη. Εφόσον κερδίζω τα επόμενα μεγάλα αστέρια στα μεγάλα τουρνουά, θα συνεχίσω – γιατί να σταματήσεις αν κερδίζεις ακόμα τους σπουδαιότερους τίτλους; Μόλις αρχίσουν να με κερδίζουν, τότε θα σκεφτώ πιθανώς να κάνω είτε ένα μικρό διάλειμμα ή ίσως ένα μόνιμο διάλειμμα από το επαγγελματικό τένις», δήλωσε αναφερόμενος στους αντιπάλους του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς