18.7 C
Athens

Σίνερ – Τζόκοβιτς 0-2: Ο μυθικός Σέρβος κατέκτησε το ATP Finals και άφησε πίσω του τον Φέντερερ

Τον 98ο τίτλο της μυθικής καριέρας του πανηγυρίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέκτησε για 7η φορά στην καριέρα του το ATP Finals κι άφησε πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ

Η κυριαρχία του Νόλε παραμένει αδιαμφισβήτητη. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη σερί χρονιά στο Τορίνο και 7η συνολικά στη σπουδαία καριέρα του κατέκτησε τον τίτλο στο ATP Finals κι έκλεισε με απίθανο τρόπο τη χρονιά.

 

Ο Γιανίκ Σίνερ (νούμερο 10) έδειξε πως μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στον τελικό να διεκδικεί το πρώτο του ATP Finals αλλά ο Σέρβος πρωταθλητής δεν την πάτησε από τον Ιταλό όπως στον όμιλο και βρέθηκε σε ακόμα μια κορυφή (3-6, 4-6) φτάνοντας τους 98 τίτλους.

Ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ που μετρά 6 τίτλους στο ATP Finals και το έκανε μπροστά σε ένα θερμό κοινό που υποστήριζε (αναμενόμενα) τον Σίνερ, ο οποίος έμοιαζε να παίζει… εντός έδρας.

Άλλο όμιλος όμως κι άλλο τελικός: από το πρώτο γκέιμ ήταν εμφανές το άγχος του Ιταλού που πιέστηκε πολύ και δέχθηκε νωρίς το μπρέικ με αποτέλεσμα να βρεθεί σε θέση κυνηγού. Ο Σέρβος έλεγξε τον ρυθμό και με αψεγάδιαστο σερβίς έκανε το 0-1 με 3-6.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά πιο γεμάτο ειδικά όσο πήγαινε προς το τέλος του. Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με μπρέικ αλλά ο Σίνερ έμοιαζε πιο έτοιμος να απαντήσει. Φευ…

Ο Νόλε έσβησε διπλό μπρέικ πόιντ και έφτασε στην επικράτησε για να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο στην τεράστια συλλογή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς