21.4 C
Athens

EuroLeague: Οι δύο «αιώνιοι» έκαναν το απόλυτο στη «διαβολοβδομάδα» για πρώτη φορά μετά το 2017

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν μαζί χωρίς απώλειες τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν τη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που ανέβηκαν αμφότεροι στο 5-4.

Οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μία εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη συνέχεια υποδέχθηκαν τον Ερυθρό Αστέρα για να κάνουν το 2/2 σε αυτή την απαιτητική εβδομάδα λυγίζοντας παράλληλα και τα πολλά προβλήματα.

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83: Νίκη ψυχής με μυθικούς Πίτερς και Φαλ

Οι Πράσινοι από την άλλη είχαν δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά και χρειάστηκαν τα δώρα της Ζαλγκίρις για να πάρουν την πρώτη χρονικά νίκη, παρουσίασαν βελτιωμένο πρόσωπο κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια και με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου έφτασαν σε μία ακόμη επικράτηση.

Παναθηναϊκός – Βίρτους 90-76: Σημαντική νίκη με Μήτογλου και ξέσπασμα στην 4η περίοδο

Έτσι οι δύο ελληνικές ομάδες έκαναν από η καθεμία από την πλευρά της το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, κάτι που είχε να γίνει αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2017.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός έδρας και της Ανατολού Εφές εκτός, ενώ το τριφύλλι είχε λυγίσει τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνολικά φορά που καταφέρνουν κάτι τέτοιο οι δύο ελληνικές ομάδες, αφού το έχουν ξανακάνει άλλες δύο φορές: μια έναν μήνα νωρίτερα (Νοέμβριος του 2017) και άλλη μια τον Οκτώβριο του 2016.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς