19.1 C
Athens

Τζαβέλλας: Αυτό ήταν μάλλον το τελευταίο μου παιχνίδι με την εθνική

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Τζαβέλλα με το εθνόσημο, όπως δήλωσε ο ίδιος όντας φανερά συγκινημένος

Ο Γιώργος Τζαβέλλας έφτασε αισίως τις 50 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, όταν μπήκε στις καθυστερήσεις του φιλικού με τη Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, ήταν μάλλον και το τελευταίο του, αφού επεσήμανε πως δεν θέλησε να στερήσει τη θέση από ένα νέο παιδί, αλλά θα βρίσκεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δίπλα στην ομάδα στα κρίσιμα μπαράζ του Μαρτίου με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Συμπλήρωσες 50 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, 13 σερί χρόνια στην Εθνική ομάδα τι σου αφήνει όλο αυτό;

“Υπήρχαν αρκετές όμορφες στιγμές και δύσκολες. Ήταν μια διαδρομή, μια πορεία με αφοσίωση από την πλευρά μου και πολύ αγάπη”.

 Γιατί μοιάζει να είναι σαν αποχαιρετηστήριο αυτό, είδα να σε χειροκροτούν όλοι στον πάγκο, είδα πως ήσουν με τον Αλεξανδρόπουλο οι δύο υποψήφιοι να μπείτε στο τέλος και ο νεαρός έκανε ένα βήμα πίσω για να σε δει ο Πογέτ και να σε βάλει για την 50η συμμετοχή και αυτό μαρτυρά πολλά για την ενότητα αυτής της ομάδας.

“Δεν είναι. Θα σου πω τι γίνεται. Δύσκολη μέρα για μένα. Δεν συνηθίζω να ζορίζομαι όταν μιλάω. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Θα είμαι σίγουρα εδώ τον Μάρτιο. Δεν το λέω με την άποψη, μπορεί να είμαι και εκτός, και εντός αλλά θα είμαι σίγουρα εδώ με τα παιδιά. Θεωρώ πως αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα. Όλα τα παιδιά από τον πάγκο με πούσαραν να μπω και να με βάλει ο προπονητής. Ο Σωτήρης είπε πως δεν θέλει να μπει για να μπω εγώ. Ήταν μια όμορφη στιγμή, δύσκολη στιγμή όμως.

Αυτό που θέλω να ζητήσω εγώ απ’ τον προπονητή, όλα τα παιδιά, όλους τους Έλληνες, από την ομοσπονδία, όλους όσους ξέρουν τι πάει να πει Εθνική ομάδα και την έχουν δει στα καλά χρόνια, εκ των οποίων κάποια πρόλαβα και εγώ. Θέλω αυτός ο καιρός να είναι ένα διάστημα αγάπης, συσπείρωσης, να καταλάβουμε όλοι τι έχουμε μπροστά μας απ’ όλες τις πλευρές.

Λάθη έχουν γίνει σίγουρα απ’ όλους. Έχουν γίνει από εμάς σε παιχνίδια. Έχουν γίνει από την ομοσπονδία, παλαιότερα, τώρα. Λάθη έχουμε κάνει όλοι. Είμαστε άνθρωποι. Απλά αυτή τη στιγμή έχουμε μια χρυσή ευκαιρία, να ξαναβρεθούμε εκεί που τουλάχιστον εγώ ξεκίνησα. Αυτό που βρήκα εγώ, όχι που δημιούργησα.

Για μένα σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, τον προπονητή, τα παιδιά, την ομοσπονδία. Όλους. Για ποιο λόγο. Γιατί νομίζω ήταν η τελευταία φορά που μου δινόταν η ευκαιρία από την πλευρά τη δική μου και τη σκοπιά τη δική μου να συμμετέχω.

Σίγουρα δεν θέλω ποτέ να είμαι βάρος στην πλάτη κάποιου παιδιού. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια όταν οι αποστολές ήταν γεμάτες ήμουν πάντα εκτός αποστολής. Θέλω να βρίσκομαι άλλη μια αποστολή εδώ ακόμα τον Μάρτιο. Θέλω τα παιδιά και ο προπονητής και όλοι οι άνθρωποι που έχουν φτιάξει αυτό το σύνολο να με κάνουν χαρούμενο και να είμαι και τον Ιούνιο.

Όχι στην 23άδα. Δεν θέλω να στερήσω από ένα παιδί τη συμμετοχή του και αυτή την ευκαιρία. Θα ήθελα τον Μάρτιο να μου κάνουν ένα τελευταίο δώρο και να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που μας αξίζει”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς