24 C
Athens

Ελλάδα – Ν. Ζηλανδία 2-0: Καθάρισε από το πρώτο μέρος, έλαμψε το άστρο του Κωνσταντέλια (vid)

Ο Κωνσταντέλιας πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη γαλανόλευκη φανέλα, ο Γιακουμάκης έβαλε το κερασάκι και η εθνική είχε ένα εύκολο βράδυ λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro

Ένα εύκολο βράδυ χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι είχε η εθνική Ελλάδας που επικράτησε με 2-0 της Νέας Ζηλανδίας σε φιλική αναμέτρηση.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα ενόψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία την Τρίτη (21/11) για τα προκριματικά του Euro και να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής έως τώρα.

Ένας από αυτός ήταν και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη γαλανόλευκη φανέλα για το 1-0 πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών.

Ο Κωνσταντέλιας σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και παίρνοντας περίεργα φάλτσα αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Νέα Ζηλανδίας για να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, που αγωνίστηκε για 57 λεπτά, μοίρασε και ασίστ λίγα λεπτά μετά το τέρμα που πέτυχε ωστόσο ο Γιακουμάκης που σκόραρε βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι δυο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία όμως ο επιθετικός της Ατλάντα Γιουνάιτεντ «στέρησε» ακόμη μία φορά ασίστ από τον Κωνσταντέλια, όταν στο 32ο λεπτό βρέθηκε απέναντι από το Γουντ και αστόχησε μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά βέβαια έγιναν τρία λεπτά μετά από όταν ο Γιακουμάκης είχε φροντίσει να κάνει το 2-0, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Γουντ σε κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Η Νέα Ζηλανδία είχε από τη μεριά της τις στιγμές της καθώς βρήκε χώρους, ωστόσο άμυνα και Βλαχοδήμος είχαν απαντήσεις όποτε χρειάστηκε.

Αρκετά κεφάτος ήταν στο πρώτο ημίχρονο και ο αρχηγός της εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, που απείλησε 2-3 φορές την αντίπαλη εστία με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι αυτή στο 6ο λεπτό όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 14 τελικές και συνολικά το παιχνίδι, αφού ο ρυθμός έπεσε αρκετά, κάτι στο οποίο έπαιξαν ρόλο και οι αρκετές αλλαγές που έγιναν.

Από την πλευρά της η Νέα Ζηλανδία προσπάθησε να κρατήσει λίγο παραπάνω από ότι στο πρώτο ημίχρονο την μπάλα στα πόδια της, όμως ταυτόχρονα δεν βρήκε τους χώρους που είχε.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70′ Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (57′ Φούντας), Μασούρας (58′ Πέλκας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης).

Νέα Ζηλανδία: Γουντ, Μπίντον (83′ Σούρμανς), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ (62′ Τζαστ), Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ (71′ Καμπνές), Μπελ (71′ Λούις), ΜακΚόβατ (83′ Μάτα), Κρ. Γουντ (46′ Γουέιν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς