17.3 C
Athens

Μπακασέτας: Πάρα πολύ άσχημη εικόνα το άδειο γήπεδο

Στο άδειο γήπεδο στάθηκε μετά τη φιλική νίκη της εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται αυτό και πως πρόκειται για μία πολύ άσχημη εικόνα.

Επιπλέον μίλησε για τον Γιώργο Τζαβέλλα, το πρόσφατο θέμα με τις δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και για το ανοιχτό ζήτημα σχετικά με το μέλλον του στην Τράμπζονσπορ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο προπονητής έμαθε ότι ο Τζαβέλλας είχε 49 συμμετοχές όμως δεν θεωρώ ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που αγωνίστηκε. Τον ξέρω πολύ καλά, περισσότερο απ’ ότι τον ξέρει ο πολύς ο κόσμος γιατί κάνουμε πολύ παρέα τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι μας έχει βοηθήσει όλους σε αυτή την Εθνική, έχει δώσει το στίγμα στην Εθνική και την υποστήριξη γιατί όλοι ξέρουμε ότι -όπου και να είσαι- σε κανέναν δεν αρέσει να μην αγωνίζεται. Ο Γιώργος όμως ποτέ δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ισα-ίσα ήταν υποστηρικτικός με όλους και θεωρώ ότι σε τέτοιο επίπεδο Εθνικών ομάδων η εμπειρία είναι το Α και το Ω.

Η εθνική έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και έχει παίξει τον ρόλο του σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί οι συμβουλές που δίνει είναι πάντα to the point. Δε μου κάνουν καμιά εντύπωση (οι δηλώσεις του Τζαβέλλα) επειδή τον ξέρω πολύ καλά, είμαι φίλος του».

Στη βοήθεια που του έχει προσφέρει ο Τζαβέλλας: «Το έχω πει και παλιότερα από τη στιγμή που περάσαμε και αρκετό καιρό στην Τουρκία, θεωρώ ότι από έμπειρους παίκτες που είναι μεγαλύτεροι από εσένα μόνο να μάθεις. Με έχει εξελίξει πολύ, με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να ακούς όταν είσαι σε μικρή ηλικία».

Για το φιλικό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία: «Δεν θεωρώ ότι ήτανε η καλύτερη μας εμφάνιση η σημερινή, κάναμε πολλά λάθη που δεν τα έχουμε συνηθίσει σε τέτοια παιχνίδια. Το μόνο που μπορώ να κρατήσω είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι σχετικά εύκολα. Θεωρώ ότι δώσαμε αρκετές καταστάσεις στον αντίπαλο που δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Θα τις αναλύσουμε για να μην επαναληφθούν αυτά τον Μάρτιο γιατί όπως ξέρουμε οι ομάδες που θα αγωνιστούμε τον Μάρτιο είναι περίπου πάνω-κάτω ίδιες».

Για το αν στην απόδοση της Εθνικής έπαιξε ρόλο και το άδειο γήπεδο: «Το θεωρώ πάρα πολύ άσχημο αυτό που έγινε, δεν ξέρω αν έχει ξαναπαίξει η Εθνική χωρίς κόσμο ακόμη και σε φιλικό παιχνίδι, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε, είναι πολύ άσχημο για τους παίκτες. Θεωρώ ότι θα υπήρχε κάποιος κόσμος, δεν λέω ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο. Από εκεί και μετά δεν ψάχνω για δικαιολογίες όταν φοράς το εθνόσημο δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό δεν θεωρώ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι».

Για το παιχνίδι με τη Γαλλία είπε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αγωνιζόμαστε απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Να κοντραριζόμαστε στα ίσια με ομάδες με τόσο υψηλή ποιότητα και με τέτοιους παίκτες. Παίζουμε για τη χώρα μας, θα έχουμε τον κόσμο και μέσα από αυτά τα παιχνίδια μεγαλώνεις ακόμη περισσότερο σαν ομάδα».

Για το αν τα όσα συζητήθηκαν με τον Πογέτ τις τελευταίες μέρες επηρέασαν την ομάδα: «Εμείς σαν ομάδα κοιτάμε το καλό της ομάδας δεν μπορούν να μας επηρεάσουν τέτοιο είδους πράγματα και αν υπάρχει κάτι -πίστεψέ με- δεν θα το πω ποτέ δημόσια, μένει εντός των ποδοσφαιριστών και αυτό είναι κάτι υγιές για να κρατιέται και το κλίμα σε καλά επίπεδα όπως το έχουμε κρατήσει όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια. Αυτό ήταν κάτι μεταξύ του προπονητή και του βοηθού προπονητή, εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε από τη μεριά μας το κάναμε. Δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα»

Για το τι γίνεται με την Τραμπζονσπόρ: «Είναι ένα θέμα αναμέσα σε μένα και την ομάδα, θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις, θα δούμε. Δεν μπορώ ακόμη να απαντήσω σε αυτό γιατί θεωρώ ότι δεν δείχνω σεβασμό για την ομάδα».

Για τον Κωνσταντέλια είπε: «Ο Γιάννης είναι ένας ποδοσφαιριστής εξαιρετικά ταλαντούχος νομίζω ότι όλοι μπορούμε να το συμπεράνουμε αυτό. Έχει στοιχεία στο παιχνίδι του, πραγματικά όταν τον βλέπεις σου τραβάει το μάτι σου αρέσει να πηγαίνεις να τον βλέπεις να αγωνίζεται. Αυτό που θα πω είναι ότι εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν για το τι θα κάνει στη συνέχεια της καριέρας του. Να είναι υγιής, πρώτα ο Θεός, και εξαρτάται από αυτόν τι θα καταφέρει. Εμείς χαιρόμαστε να τον βλέπουμε να παίζει και του ευχόμαστε όλα τα καλά του κόσμου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς