16.9 C
Athens

Ο Κριστιάν Τσιτιγκόι στον ΑΘΛΟ: «Η καλύτερη επιλογή για τον γιο μου η Ζάκσα, συμπαγής και σταθερή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Ρουμάνος προπονητής μιλά στο Athlosnews για τη δουλειά του στη μαχητική ομάδα της Ορεστιάδας, την παρουσία του 18χρονου γιου του στο ρόστερ της αντιπάλου του Ολυμπιακού και πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ζάκσα και κάνει το δικό του σχόλιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας

Μια σειρά από καλές μεταγραφές ξένων – με αποκορύφωμα αυτή του σπουδαίου Ρενάν Μπουϊάτι – πραγματοποίησε το καλοκαίρι ο Άθλος Ορεστιάδας. Οι Εβρίτες στη δεύτερη σεζόν τους στη Volley League έβαλαν ψηλότερα τον πήχη και θέλουν όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Ο Ρουμάνος προπονητής του Άθλου, Κριστιάν Τσιτιγκόι έχει συστηθεί εξαιρετικά παρουσιάζοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό και πειθαρχημένο σύνολο που θα βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτως δυναμικότητας και απουσιών.

Το επιβεβαίωσε κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» απόντος του Βραζιλιάνου διαγωνίου και μετά το τέλος ενός συγκλονιστικού σε εξέλιξη αγώνα, μίλησε στο Athlosnews για τις δυνατότητες της ομάδας του, το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και την παρουσία του 18χρονου γιου του που αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας του και αγωνίζεται στη Ζάκσα!

Ο Ρουμάνος προπονητής αναφορικά με το παιχνίδι στο Ρέντη και την απουσία του Ρενάν σχολίασε πως: «Ήταν το πρώτο σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει γιατί όταν είσαι μια ομάδα χωρίς μεγάλο πάγκο για να κάνεις αλλαγές, ζεις με αυτό. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που ακόμα δεν μπορούν να διαχειριστούν το επίπεδο αλλά θεωρώ ότι αν ήμασταν πλήρεις θα δημιουργούσαμε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουμε. Τα συμπτώματα του Ρενάν εμφανίστηκαν πριν από την πτήση στην Αθήνα. Δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει. Θεωρώ ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο στόχος μας ήταν να παίξουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Δεν ήθελα να βάλω πίεση στους παίκτες μου, απλώς να αποφύγουμε τα ανόητα λάθη στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και να μείνουμε ενωμένοι. Ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να έχει κούραση μετά από τρία τόσο δυνατά παιχνίδια. Έπαιξε πλήρης και ήταν δύσκολο να έχει το ίδιο επίπεδο απόδοσης».

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, ωστόσο έχει καταλήξει στο πώς θέλει να βλέπει την ομάδα του στο τάραφλεξ αλλά και το ποιο είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Δουλεύω πολύ και δίνω σημασία στη συνέπεια της ομάδας μου και στη νοοτροπία της. Υπάρχουν στιγμές που παίζουμε πάρα πολύ ωραίο βόλεϊ και άλλες που είμαστε εξαφανισμένοι. Είναι και αποτέλεσμα των προπονήσεων γιατί δεν έχουμε πάντα όλους τους διαθέσιμους παίκτες και την ίδια ποιότητα όπως είναι λογικό. Θέλω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στις αλληλοκαλύψεις και στο μπλοκ άμυνα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που έχουν υψηλό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές αλλαγές και ακόμα είναι πιο αδύναμος από αυτό που περίμενα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι ψηλά και μετά υπάρχουν ομάδες που είναι πιο κοντά το επίπεδό τους».

Ο Ντανιέλ Τσιτιγκόι είναι 18 χρονών και ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του αποκτώντας όμως από πολύ μικρή ηλικία μεγάλες παραστάσεις.

Ο Ρουμάνος ακραίος το καλοκαίρι πήρε σπουδαία μεταγραφή στη Ζάκσα και μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του με την πρωταθλήτρια Ευρώπης καταγράφοντας συμμετοχές με καλές εμφανίσεις (και ως διαγώνιος) πριν υποστεί τραυματισμό που θα τον κρατήσει εκτός για το επόμενο διάστημα.

Θα χάσει την πρεμιέρα του CEV Champions League στο Κόζλε της νότιας Πολωνίας απέναντι στον Ολυμπιακό στις 22 Νοεμβρίου κι έτσι το ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Chitigoi (@chitigoi_da9)

«Ο γιος μου είχε πολλές προτάσεις από όταν ξεκίνησα να τον προπονώ και από πολύ μικρή ηλικία. Ξέραμε ότι είναι ταλαντούχος και προσπαθούσα να τον κάνω διαρκώς καλύτερο. Για εκείνον η Ζάκσα αυτή τη στιγμή είναι το ιδανικό, η καλύτερη επιλογή.

Θα μείνει εκτός προπονήσεων για 10 μέρες και μετά θα ξαναμπεί σε ρυθμούς σταδιακά. Σύμφωνα με τον γιατρό του θα μείνει εκτός μάξιμουμ δύο μήνες αλλά νομίζω θα επιστρέψει νωρίτερα. Ξέρω τι είναι ικανός να κάνει και πόσα να πετύχει, ειδικά με τη νοοτροπία που έχει σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Έχει μπροστά του κορυφαίους παίκτες γιατί βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Προσαρμόζεται όλο και καλύτερα», δηλώνει ο περήφανος Κρίστιαν Τσιτιγκόι, ο οποίος υποστηρίζει αναφορικά με τη μάχη της Ζάκσα απέναντι στον Ολυμπιακό:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Chitigoi (@chitigoi_da9)

«Ο Ολυμπιακός είναι σταθερή και πολύ ώριμη ομάδα, μου αρέσει πάρα πολύ σαν σύνολο και το πόσο συμπαγής είναι. Το έδειξε και στις τρεις μέρες στο Γκαλάτι, έχει ταυτότητα. Η Ζάκσα είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί αντιμετωπίζει την τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης που απέχει πολύ από τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς