17.6 C
Athens

Ολυμπιακός ΣΦΠ: «Μόνο με παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ θα υπάρξει αποτέλεσμα στους ελέγχους»

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ στους ελέγχους των σωματείων καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής

Το υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Μιχάλη Κουντούρη πως ξεκινούν για πρώτη φορά (!) επιτόπιοι έλεγχοι σε ομοσπονδίες και σωματεία για τον έλεγχο της νομιμότητας.

Το εν λόγω θέμα ανέδειξε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την ανακοίνωση, τοποθετήθηκε επίσημα και ζήτησε την ενεργοποίηση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στους προαναγγελθέντες ελέγχους.

«Κακομαθημένοι» καλοπληρωτές εναντίον χαϊδεμένων τζαμπατζήδων: Ο Ολυμπιακός τα βάζει με ένα κράτος που παίζει παιχνίδια στην πλάτη του

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού ΣΦΠ:

«Μετά την έκδοση του Δελτίου Τύπου από το Υπουργείο Αθλητισμού, για την έναρξη ελεγκτικών διαδικασιών στα σωματεία, ευελπιστούμε ότι θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα και το αρμόδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως αναφέρει και το υπουργείο Αθλητισμού, «οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο διοικητικό και οικονομικό έλεγχο».

Είμαστε βέβαιοι ότι χωρίς την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στους προαναγγελθέντες ελέγχους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς