18.8 C
Athens

Καρδιολόγος Ντουαμένα: «Πήρε ο ίδιος την ευθύνη κι αφαίρεσε τη συσκευή που του έσωζε τη ζωή»

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Ράφαελ Ντουαμένα που κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εγνατία απέναντι στην Παρτιζάνι στα Τίρανα.

Ο 28χρονος Γκανέζος εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα ωστόσο παρά τις εκκλήσεις των γιατρών να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εκείνος συνέχιζε καθώς υπήρχαν βιοποριστικοί λόγοι.

Σοκ: Κατέρρευσε στο γήπεδο και πέθανε ο πρώην παίκτης της Λεβάντε, Ράφαελ Ντουαμένα

Ο καρδιολόγος και προσωπικός του γιατρός μέχρι πέρσι, μέλος του ιατρικού επιτελείου της Σαραγόσα στην οποία αγωνίστηκε ο Ντουαμένα, Αντόνιο Άσο, φιλοξενήθηκε στο Μέσο Heraldo de Aragon και αποκάλυψε πως περίμενε πως θα έρθει η μέρα του θανάτου του καθώς ο Γκανέζος είχε επιλέξει να αφαιρέσει με χειρουργείο τον απινιδωτή που του είχε τοποθετηθεί.

«Τον είχαμε πείσει πως χρειάζεται επέμβαση για να του τοποθετήσουμε έναν εμφυτεύσιμο απινιδωτή που θα του εγγυηθεί πως θα ζήσει, ενώ παράλληλα τον προτρέψαμε να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Επέμεινα πως μόλις περάσουν τα χρόνια θα βρούμε την αιτία πίσω από την αρρυθμία αλλά προϋπόθεση ήταν να συνεχίσει να ζει. Κράτησα επαφή μαζί του όταν έφυγε από τη Σαραγόσα. Γνώριζα πως επιθυμούσε να παίζει ποδόσφαιρο για βιοποριστικούς λόγους.

Δεν άκουγε τις συμβουλές μας και κάποια στιγμή χάθηκε η επαφή. Πέρυσι έμαθα ότι μετά από τρία χρόνια αποφάσισε ο ίδιος με δική του ευθύνη να αφαιρέσει τη συσκευή στην Ελβετία. Πήρε την ευθύνη και το άφησε στη θέληση του Θεού που πίστευε. Από εκείνη τη στιγμή ήμουν σίγουρος πως θα έφτανε η στιγμή της τραγωδίας», τόνισε μεταξύ άλλων προκαλώντας σοκ και εξηγώντας σε άλλο σημείο της συνέντευξης πως η συσκευή αυτή είχε επαναφέρει στη ζωή τον Ντουαμένα όταν κατέρρευσε στο γήπεδο στις ομάδες που αγωνιζόταν σε Δανία και Αυστρία μετά το πέρασμά του από την Ισπανία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς