21.7 C
Athens

Σοκ: Κατέρρευσε στο γήπεδο και πέθανε ο πρώην παίκτης της Λεβάντε, Ράφαελ Ντουαμένα

Ο Γκανέζος πρώην φορ της Λεβάντε, Ράφαελ Ντουαμένα, κατέρρευσε στο ντέρμπι κορυφής του αλβανικού πρωταθλήματος Εγνατία - Παρτιζάνι και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του

Σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θρήνος για τον χαμό του Ράφαελ Ντουαμένα. Ο 28χρονος Γκανέζος επιθετικός έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (11/11) στην Αλβανία.

Ο Ντουαμένα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας με τη φανέλα της Εγνατίας και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Παρτιζάνι Τιράνων. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη φορά που συνέβη στην καριέρα του (να καταρρεύσει στο γήπεδο).

Αμέσως του έγινε ΚΑΡΠΑ και έγινε προσπάθεια να διακομισθεί άμεσα σε νοσοκομείο στα Τίρανα όπου διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατός του.

Από το 2017 ο Ντουαμένα είχε διαγνωστεί με πρόβλημα στην καρδιά του. Η Ζυρίχη είχε συμφωνήσει με την Μπράιτον για τη μεταγραφή του ωστόσο τότε ο Γκανέζος κόπηκε στα ιατρικά και παρέμεινε στους Ελβετούς.

Έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε στη Λεβάντε για τέσσερα έτη αλλά κι εκεί διαπιστώθηκε το πρόβλημα στην καρδιά. Του τοποθετήθηκε βηματοδότης και οι γιατροί του ζήτησαν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

O Ντουαμένα έκανε ένα μικρό διάλειμμα αλλά επέστρεψε και συνέχισε στη Δανία με τη Βέιλε όπου πάλι αντιμετώπισε προβλήματα. Ανάλογη ήταν η κατάσταση το 2021 που βρέθηκε στην Αυστρία ενώ παρά τις προτροπές των γιατρών εξακολούθησε να αγωνίζεται.

Τελικά η μοίρα τα έφερε έτσι που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο όταν κατέρρευσε στο 23ο λεπτό του αγώνα της Εγνατίας απέναντι στην Παρτιζάνι…

Στην αλβανική ομάδα μέτρησε συνολικά από τον Ιανουάριο 36 συμμετοχές με 24 γκολ και 10 ασίστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς