27.7 C
Athens

Το μαγικό 27λεπτο του Φορτούνη στην Τρίπολη και το εντυπωσιακό ποσοστό στις μεταβιβάσεις

Ό,τι δεν έκανε ο Σκάρπα σε μια ώρα, το έκανε ο Φορτούνης σε 27': Τα τρομερά στατιστικά του κορυφαίου Έλληνα παίκτη στην Αρκαδία και η συνέπεια στις πάσες από το ξεκίνημα της σεζόν, που τον τοποθετούν στην κορυφή μιας ακόμα στατιστικής κατηγορίας

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ξανά αυτός που πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά ερχόμενος από τον πάγκο, για να τον οδηγήσει σε μια σημαντική νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών μπήκε στο 63′ του αγώνα με τον Αστέρα και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Αρκάδων για το 0-1. Ο, τι δεν έκανε ο Σκάρπα σε μια ώρα αγώνα, τα έκανε ο Φορτούνης μέσα σε 25 λεπτά αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής της γενιάς του!

Φορτούνης: Το κεφάλαιο εθνική έχει κλείσει για εμένα, δεν θα είμαι διαθέσιμος ακόμη και αν αλλάξει κάτι

Κι επειδή οι αριθμοί πάντα δείχνουν την αλήθεια, αρκεί να τους ακούσουμε για να διαπιστώσουμε την επίδραση του Έλληνα άσου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και την τρομερή φετινή αποτελεσματικότητά του.

Το βράδυ της Κυριακής στην Τρίπολη ο Φορτούνης κατάφερε να βρει στόχο και πιο συγκεκριμένα το βάθος της εστίας και στα δύο σουτ που επιχείρησε, ενώ πρόλαβε να καταγράψει και μια πάσα – κλειδί από τις 3 που μοιράζει κατά μέσο όρο μέχρι τώρα στη Super League.

Παράλληλα είχε 17/22 εύστοχες πάσες στις συνολικά 32 επαφές του με την μπάλα, ενώ μέτρησε και 2/2 πετυχημένες ντρίμπλες. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε 8 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει κατά μέσο όρο 35,5 πετυχημένες μεταβιβάσεις – μακρινές ή κοντινές -, απόδοση που σε ποσοστό μεταφράζεται σε 80%. Όμοιο ποσοστό έχει μόνο ο Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ αλλά με τα μισά παιχνίδια στο ενεργητικό του.

Φέτος, ο Φορτούνης σκοράρει, πασάρει, ντριμπλάρει και τα κάνει όλα να φαίνονται εύκολα, κρατώντας σε πολλές περιπτώσεις όρθιο τον Ολυμπιακό. Ηγέτης, παιχταράς, νιώθει καλύτερα από ποτέ στα 31 του χρόνια, αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα του Μαρτίνεθ ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από εκεί, που μόνο με διαλείμματα της μίας σεζόν, απουσιάζει…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς