19.7 C
Athens

Αστέρας – Ολυμπιακός 0-2: Παλικαρίσιο διπλό με την υπογραφή του μεγάλου Κώστα Φορτούνη

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής μπήκε στο 63' και απεγκλώβισε τον Ολυμπιακό που είχε μείνει κολλημένος και χωρίς ιδέες μπροστά στο αρκαδικό «πούλμαν» με δυο δικά του γκολ

To γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» αποτελεί παραδοσιακά μια πολύ δύσκολη έδρα ανεξαρτήτως κατάστασης του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες είναι μεν ασταθείς φέτος αλλά δεδομένα καλύτεροι από πέρυσι.

Ο Ολυμπιακός σε ένα… κατακόκκινο λόγω της έντονης παρουσίας του κόσμου του γήπεδο, πήρε σπουδαίο διπλό (0-2) κι επέστρεψε στις νίκες μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη βγάζοντας αντίδραση.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα κακό πρώτο μέρος (υπήρξαν αρκετές αλλαγές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ), δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα αλλά τη λύση την έδωσε ο Κώστας Φορτούνης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε αλλαγή στο 63′, σκόραρε στο 69′ το 0-1 και στις καθυστερήσεις έβαλε κερασάκι στην τούρτα για να σφραγίσει το διπλό κόντρα στον… αγαπημένο του αντίπαλο (έφτασε τα 11 γκολ απέναντι του) και να επιβεβαιώσει (ξανά και ξανά) τη μεγάλη κλάση του και το γεγονός πως αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Αστέρας πάλεψε μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, έπαιξε με πολύ σκληρά μαρκαρίσματα και ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε σε πολλά σημεία «εγκληματική» ανοχή με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για σοβαρούς τραυματισμούς (ο Ποντένσε χτύπησε κι έφυγε τραυματίας).

Το σχήμα και τα πρόσωπα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος δεν βοήθησαν τους Ερυθρόλευκους που είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά καμία καθαρή ευκαιρία απέναντι σε έναν Αστέρα που αμύνθηκε μαζικά στην περιοχή και είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο με Μιριτέλο και Καλτσά.

Η ατυχία για τον Ράσταβατς ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Αργεντινού επιθετικού με τον Μάντζη.

Από το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και έκλεισε τους Αρκάδες στα καρέ του Παπαδόπουλου. Η είσοδος του Ποντένσε ήταν καταλυτική και ο Μασούρας βοήθησε περισσότερο από τον Μπιέλ, με τους Ερυθρόλευκους να ψάχνουν διαδρόμους με πλαγιοκοπήσεις αλλά να μη δημιουργούν προβλήματα.

Ο Γκος έκανε βρώμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή του Αστέρα μαζί με τον Αλάγκμπε, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν άφησε τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα αφού ο Ρέτσος έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες και ο Αλεξανδρόπουλος κάλυψε αρκετούς χώρους.

Ο Φορτούνης μπήκε αλλαγή στο 69′ και χρειάστηκε μόλις 6′ για να πιάσει ένα φανταστικό σουτ (η μπάλα κόντραρε ελάχιστα) και να καταλήξει στα δίχτυα. Μόλις 2′ νωρίτερα ο Κρεσπί από πλάγια θέση υποχρέωσε σε σημαντική επέμβαση τον Πασχαλάκη.

Το ένστικτο της «αυτοσυντήρησης» μετά από μια δύσκολη εβδομάδα λειτούργησε προς το τέλος και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να αμυνθεί υποδειγματικά για να αποφύγει την ισοφάριση. Οι Αρκάδες προωθήθηκαν όσο μπορούσαν, ο Καλτσάς με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο δοκάρι και στο 90+6′ ο Γιόβετιτς μετά την απομάκρυνση σε κόρνερ έβγαλε τον Φορτούνη φάτσα με την άδεια εστία κι εκείνος πλάσαρε για να σημειώσει το 90ό γκολ του στη Super League.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 69′, 90+6′ Φορτούνης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Χουχούμης, Μάντζης / –

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης (83′ Άλβαρες), Σουρλής (67′ Ζουγλής), Γκος (66′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Κρεσπί (83′ Ντιαρά), Καλτσάς, Μιριτέλο (15′ λ. τρ. Μάντζης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (63′ Μασούρας), Σκάρπα (63′ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46′ Ποντένσε / 88′ λ. τρ. Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (73′ Γιόβετιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς