16.9 C
Athens

Βόλος – Άρης 0-2: Έδειξαν χαρακτήρα οι Κίτρινοι για το πρώτο «διπλό» στη σεζόν (vid)

Με κυνικό τρόπο και βασισμένος κυρίως στην ατομική ποιότητα του ρόστερ του, ο Άρης πέρασε από τη Μαγνησία και επέστρεψε στην πεντάδα

Ο Άρης πέρασε με χαρακτήρα, κυνισμό και ποδοσφαιρικό εγωισμό από τον Βόλο επικρατώντας δίκαια με 2-0 της τοπικής ομάδας για αυτή που ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν για τους Θεσσαλονικείς.

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου προερχόταν από μια σκληρή ήττα με 1-3 στο Χαριλάου από τον Ατρόμητο και χρειαζόταν μια ηχηρή αντίδραση για να αποκτήσει ξανά ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

 

Αυτή ήρθε στο Πανθεσσαλικό, μια έδρα που αποτελεί “μαύρη τρύπα” τα τελευταία χρόνια για τους Κίτρινους. Φέτος, αυτό άλλαξε και με σκόρερ τους Μορόν και Νταρίντα ο Άρης απέδρασε από τη Μαγνησία για να επιστρέψει στην πεντάδα της κατάταξης, όντας πλέον τρεις βαθμούς πίσω από τον τέταρτο ΠΑΟΚ (με παιχνίδι παραπάνω).

 

Πολλά τα διαιτητικά λάθη από το δίδυμο Τσιμεντερίδη – Σιδηρόπουλο, που στα δύο πέναλτι του Καλογερόπουλου έδωσαν το ένα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έκλεισαν τα μάτια και σε αποβολή του Τρουιγέ για αγκωνιά πάνω στον Σουλεϊμάνοφ, τιμωρώντας τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού απλώς με κίτρινη κάρτα.

 

Όπως φαίνεται στο παραπάνω video, προτού την επαφή του Μπράμπετς με το χέρι, έχει προηγηθεί παράβαση του Καλογερόπουλου εντός περιοχής, την οποία δεν είδαν ποτέ ο Σιδηρόπουλος στο VAR. Ή μάλλον την είδε με καθυστέρηση 22 αγωνιστικών λεπτών, όταν ξανά ο Καλογερόπουλος τράβηξε τον Μπράμπετς με την μπάλα στον αέρα για να υποπέσει στο πέναλτι που τελικώς εκτέλεσε εύστοχα ο Μορόν.

Ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ στο 75′ με τον Νταρίντα να τσιμπά υπέροχα την μπάλα μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ, που σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν καθοριστικός για την ομάδα του.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν για πρώτη φορά ελέω των αρκετών απουσιών τους με δίδυμο Φατόρε – Μπράμπετς στα στόπερ, με τον Ισπανό να δείχνει καλά στοιχεία και να προσφέρει μια έξτρα λύση στον Άκη Μάντζιο ενόψει της ακόμα πιο απαιτητικής συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα από άποψης ποιότητας και ευκαιριών, με την κατάσταση να είναι αρκετά μοιρασμένη και η υπεροχή του Άρη σε κατοχή μπάλας να μην μετουσιώνεται σε κάτι παραπάνω και ουσιώδες.

 

Τα πάντα έμελε να κριθούν στην επανάληψη, όπου ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με ενέργειες των δύο ακραίων του μπακ. Από τη στιγμή που ο Κουέστα κράτησε το “μηδέν” ο Άρης ξύπνησε μετά το 60′ και απλοποίησε τα πράγματα με το όμορφο γκολ του Νταρίντα για το τελικό 0-2 και το πρώτο δικό του διπλό στη σεζόν μετά από 11 αγωνιστικές…

ΒΟΛΟΣ – ΑΡΗΣ 0-2

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό, Βόλος

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΓΚΟΛ: -/60′ Μορόν, 75′ Νταρίντα

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κόστιτς, Κίτσος, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (72′ Μαχαίρας), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (72′ Ενγκίν), Ντέλετιτς, Μπερτόγλιο (46′ Κόμπα), Κορνέτ (46′ Άλχο), Γκαρσία

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Νταρίντα (90’+3′ Σαμόρα), Πάρντο (81′ Ζουλ), Σουλεϊμάνοφ (81′ Κάρλσον), Παναγίδης (64′ Μενέντες), Μορόν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς