18 C
Athens

Στον εισαγγελέα η έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο μετά τις δηλώσεις Αλαφούζου

Ξεκινά η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι ο πρώτος μάρτυρας

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ανατέθηκε η έρευνα εφ’ όλης της ύλης για φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που διατάχθηκε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, σε Μέσα του εξωτερικού.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Οικονόμου που έχει την αρμοδιότητα εποπτείας για τον αθλητικό δώρο.

Η έρευνα δρομολογήθηκε με αφορμή όσα κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο BBC ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα.

Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε αρχικά σε άτυπη συνάντηση τον Γιάννη Αλαφούζο για το περιεχόμενο της συνέντευξη του και στη συνέχεια διέταξε την έρευνα.

Δίωρη κατάθεση Αλαφούζου στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που θα γίνει, θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας, όπως χειραγώγηση αγώνων και αθλητική βία, καθώς και δωροδοκία.

Πρώτος μάρτυρας αναμένεται να κληθεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα, η κατάθεση των οποίων θα κριθεί απαραίτητη από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς