21.9 C
Athens

Λούτον – Λίβερπουλ 1-1: Ο συναισθηματικά φορτισμένος Λουίς Ντίας έσωσε την παρτίδα για τους Κόκκινους

Η πολύ μαχητική Λούτον άγγιξε τη νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ αλλά ο Λουίς Ντίας στο 92' έσωσε τον βαθμό και αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έχει απαχθεί από τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της Κολομβίας

Η Λούτον μπλόκαρε τη Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να σκοράρει, όμως δέχθηκε ισοφάριση μαχαιριά στις καθυστερήσεις του αγώνα για το τελικό 1-1.

Η ομάδα του Κλοπ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως η Λούτον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της για να βάλει δύσκολα στη Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από τη δεύτερη τους νίκη στη σεζόν, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν έναν βαθμό εκτός προγράμματος και να βγαίνουν από την επικίνδυνη ζώνη ισοβαθμώντας όμως με την Μπόρνμουθ.

Οι Κόκκινοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν τρεις φορές μέσα σε 13 λεπτά με τον Νούνιες. Σημαντικότερη ευκαιρία ήταν η τρίτη κατά σειρά, όταν το σουτ του Ουρουγουανού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν με τον ίδιο ρυθμό, τελείωσαν το πρώτο μέρος με πάνω από 75% κατοχή μπάλας και διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών, όμως το γκολ δεν ήρθε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και να μπλοκάρουν τη Λίβερπουλ, η οποία δεν απείλησε μέχρι το 70′. Μάλιστα η μεγάλη φάση μέχρι εκείνο το σημείο ήρθε στο 65′ για τη Λούτον, με τον Άλισον να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Μόρις.

Η πρώτη μεγάλη φάση για την ομάδα του Κλοπ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 72 με πρωταγωνιστή και πάλι τον Νούνιες. Ο Σαλάχ έστρωσε με το κεφάλι στον Ουρουγουανό επιθετικό, όμως το σουτ του από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

Κι αφού δεν το έβαζε η Λίβερπουλ το έβαλε η Λούτον. Σκόρερ ο Τσονγκ στο 80′ που τελείωσε άψογα την εξαιρετική αντεπίθεση, σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι υπέρ τους πριν χάσουν την κατοχή της μπάλας.

Όλα έδειχναν πως η Λούτον θα έφτανε σε μια μεγάλη νίκη, όμως ο Λουίς Ντίας στις καθυστερήσεις του αγώνα έσωσε την παρτίδα με κεφαλιά για τη Λίβερπουλ που παρόλα αυτά έχασε έδαφος από την κορυφή μένοντας στους 24 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη Μάντσεστερ Σίτι και δύο από την Τότεναμ που έχει όμως ματς λιγότερο.

Μάλιστα ο Κολομβιανός που επέστρεψε σήμερα στην αγωνιστική δράση, μετά το γκολ που πέτυχε σήκωσε τη φανέλα του ζητώντας την απελευθέρωση του πατέρα του που έχει πέσει θύμα απαγωγής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 4/11

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (90+1′ Μπρούνο Φερνάντες)

Έβερτον – Μπράιτον 1-1 (7′ Μικολένκο / 84′ αυτ. Γιανγκ)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 6-1 (30′ Ντοκού, 33′, 84′ Μπερνάρντο Σίλβα, 37′ Ακάντζι, 64′ Φόντεν, 89′ Άκε / 74′ Σινιστέρα)

Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 0-2 (22′ Σλουπ, 90+5′ Μίτσελ)

Mπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 3-2 (11′ Μοπέ, 55′ αυτ. Μαυροπάνος, 70′ Κόλινς / 19′ Κούντους, 26′ Μπόουεν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-1 (72′ Άρτσερ, 90+10′ πεν. Νόργουντ / 89′ Μπελγκάρ)

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 1-0 (64′ Γκόρντον)

Kυριακή 5/11

Νότιγχαμ – Άστον Βίλα 2-0 (5′ Έινα, 47′ Μανγκαλά)

Λούτον – Λίβερπουλ 1-1 (80′ Τσονγκ / 90+2′ Ντίας)

Δευτέρα 6/11

Τότεναμ – Τσέλσι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς