16.6 C
Athens

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: Απίστευτη γκέλα στην Καισαριανή για τους Κιτρινόμαυρους (vid)

Η τραγική ΑΕΚ έχασε άλλους δυο βαθμούς από νεοφώτιστη ομάδα φέτος και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο πολύ δυσκολεύεται όταν δεν μεσολαβούν «περίεργες» διαιτητικές αποφάσεις

«Βόμβα» μεγατόνων στην Καισαριανή και απίστευτη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά! Η Ένωση περίμενε πως θα περάσει… σβηστά από την έδρα των αποδεκατισμένων (λόγω πολλών απουσιών) νεοφώτιστων αλλά δεν τα κατάφερε καθώς στο 85′ ο Βαφέας αξιοποίησε το λάθος των φιλοξενούμενων και έσωσε τον βαθμό (1-1).

 

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέταξε ακόμα δύο βαθμούς απέναντι σε νεοφώτιστη ομάδα (το έκανε και στην πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό) και έχασε έδαφος στη μάχη για την κορυφή.

Παρότι και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες, πιο κομβικές ήταν για την Κηφισιά για ευνόητους λόγους σε μια αναμέτρηση που δεν υπήρξαν «περίεργες» διαιτητικές αποφάσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στην ΑΕΚ στο 16′ όταν από την κεφαλιά του Πόνσε ο Αναγνωστόπουλος πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αργεντινός μαζί με τον Ελίασον ήταν οι κύριοι μοχλοί της Ένωσης στην επίθεση, με την Κηφισιά να έχει τις στιγμές της με τον Οζέγκοβιτς στην πρώτη φάση του αγώνα αλλά και στο 45′ όταν έφυγε τετ α τετ αλλά η λόμπα του έφυγε άουτ.

Ο επόπτης έδειξε λανθασμένα οφσάιντ και είναι βέβαιο πως το γκολ θα μετρούσε αν έμπαινε και η φάση εξεταζόταν με τις γραμμές.

Το χαμηλό τέμπο έδειχνε να ευνοεί την Κηφισιά, η οποία δέχθηκε κάποιες ευκαιρίες αλλά όχι κάποια που να τρόμαξε τον Αναγνωστόπουλο.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 58′ όταν από το γύρισμα του Σιντιμπέ από τα δεξιά ο Σναϊντερλάν έβαλε την προβολή, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Αλμέιδα να ρίχνει αμέσως στο ματς και τον Λιβάι Γκαρσία που επέστρεψε 40 μέρες μετά τον τραυματισμό του.

 

Το 0-1 παρέμενε εύθραυστο, αλλά δεν ήταν δα πως η Κηφισιά δημιούργησε κάποια μεγάλη στιγμή. Να που όμως στο 85′ σε μια κακή απομάκρυνση του Πήλιου στην περιοχή της Ένωσης (ντεμπούτο για τον πρώην παίκτη του ΠΑΣ) και από την κακή εκτίμηση του Σιντιμπέ, ο Βαφέας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αναγνωστόπουλος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν φανταστικός αφού στέρησε νωρίτερα ένα γκολ στην ΑΕΚ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σταμάτησε εντυπωσιακά τον Γαλανόπουλο για να διατηρήσει το 1-1.

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Καισαριανής

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Παρράς, Λαντρ / Αθανασιάδης, Μοχαμάντι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (90′ Πέιος), Λαντρ, Βαφέας, Σναϊντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73′ Τέτεϊ), Αντερέγκεν (89′ Αντούνες), Παρράς (83′ Λουμόρ), Οζέγκοβιτς (72′ Μπιφουμά)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Κάλενς (83′ Μάνταλος), Μήτογλου, Μοχαμάντι, Γιόνσον (62′ Πινέδα), Γαλανόπουλος, Πισάρο (62′ Άμραμπατ), Ελίασον (62′ Λιβάι Γκαρσία), Πόνσε, Τσούμπερ (83′ Πήλιος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς