15 C
Athens

Copa Libertadores: Πάνω από 100.000 οπαδοί της Μπόκα στο Ρίο, ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού χωρίς κόσμο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο… βράζει καθώς ο επερχόμενος τελικός του Copa Libertadores μεταξύ της βραζιλιάνικης Φλουμινένσε και της αργεντίνικης Μπόκα Τζούνιορς έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή στην πόλη.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (4/11, 22.00, COSMOTE SPORT 3 HD) και ήδη οι πρώτες εστίες εντάσεις φούντωσαν με την άφιξη οπαδών της Μπόκα στο Ρίο.

Σοβαρά επεισόδια πριν τον τελικό του Copa Libertadores στην παραλία της Κοπακαμπάνα

Περίπου 20.000 φίλοι της Μπόκα βρέθηκαν δύο μέρες πριν στο Ρίο, όπου οι οπαδοί της Φλουμινένσε -και όχι μόνο (καθώς έχουν ενώσει τις δυνάμεις και με οπαδούς άλλων βραζιλιάνικων ομάδων)- τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις.

Συμπλοκές σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων και στη φημισμένη παραλία της Κόπα Καμπάνα, όπου έχουν… κατασκηνώσει οι Αργεντινοί.

H CONMEBOL, η Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε τα επεισόδια και εξετάζει τους τρόπους που θα αποφευχθούν τα προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού.

Μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η αναμέτρηση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κάτι τέτοιο ενδέχεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα καθώς ήδη έχουν φτάσει στο Ρίο 20.000 Αργεντινοί, ενώ αναμένονται άλλες 80.000 χιλιάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς