17 C
Athens

Σοβαρά επεισόδια πριν τον τελικό του Copa Libertadores στην παραλία της Κοπακαμπάνα

Σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν την παραμονή του ραντεβού ανάμεσα σε Φλουμινένσε και Μπόκα Τζούνιορς στον τελικό του Copa Libertadores.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στο Ρίο και μάλιστα στην παραλία της Κοπακαμπάνα, όπου υπήρχε κόσμος που απλώς απολάμβανε το μπάνιο του. Τα επεισόδια πήραν γρήγορα έκταση, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων δίπλα στο κύμα, ενώ βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σφαίρες καουτσούκ.

Οι ντόπιοι δήλωσαν ότι οι Αργεντινοί επισκέπτες ήταν υπεύθυνοι για τα βίαια επεισόδια, ενώ οι οπαδοί της Μπόκα δήλωσαν ότι οι φίλαθλοι της Φλουμινένσε έφτασαν στην παραλία για να πραγματοποιήσουν οργανωμένη επίθεση πριν την αστυνομική επέμβαση.

Η CONMEBOL καταδίκασε τα επεισόδια με ανακοίνωσή της, στην οποία «καλεί τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς και της Φλουμινένσε να μοιραστούν μαζί τις στιγμές χαράς και γιορτής που μας χαρίζει το ποδόσφαιρο». Περίπου 20.000 οπαδοί της Μπόκα αναμένεται να παρακολουθήσουν τον τελικό του Σαββάτου στο Μαρακανά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς