18 C
Athens

Ο Γκρόσο λίγο έλειψε να χάσει το μάτι του, αλλά η Λιόν θέλει να κριθεί στο γήπεδο το ματς με τη Μαρσέιγ

Όσο στην ελληνική Super League ξεψαχνίζουμε ιατρικές γνωματεύσεις και ασχολούμαστε με τη ζαλάδα του Χουάνκαρ, στη Γαλλία σκέφτονται ήδη πώς και πού θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Λιόν με τη Μαρσέιγ, μετά την επίθεση με πέτρες στο πούλμαν των Λιονέ

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τα πάντα να κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες κάθε φορά που ένα ντέρμπι ξεφεύγει από τα αθλητικά όρια και είτε διακόπτεται είτε αναβάλλεται για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν, έγινε και στο σήμερα με πρόσφατη ανάμνηση το “ντέρμπι της κροτίδας” ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τα όσα εκτυλίσσονται γύρω από αυτό στα δικαστήρια.

Μέχρι την Παρασκευή (3/11) η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για το ντέρμπι

Διόλου τυχαίος ο πρόλογος, αρκεί να δει κανείς την αντίδραση της Λιόν μετά την επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας από χούλιγκανς της Μαρσέιγ και τον σοβαρό τραυματισμό του Γκρόσο, ο οποίος δήλωσε πως ήταν θαύμα που όλο αυτό δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Γκρόσο: Αυτό που συνέβη την Κυριακή θα μπορούσε να είναι τραγωδία

Η διοίκηση της Λίον, πάντως, είναι ξεκάθαρη. Θέλει να γίνει κανονικά το ντέρμπι, που δεν ξεκίνησε ποτέ, απλά όχι στο Βελοντρόμ για τους ευνόητους λόγους ασφαλείας.

“Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες ασφαλείας για να γίνει το ματς στην Μασσαλία δεν ικανοποιούνται. Συνεπώς θα πρέπει να παίξουμε σε ουδέτερο γήπεδο.

Θέλουμε να παίξουμε, δεν φταίνε σε τίποτα οι παίκτες της Μαρσέιγ. Όπως δεν έφταιγαν και οι δικοί μας παίκτες όταν πετάχτηκε ένα μπουκάλι στο Groupama Stadium (σ.σ. που είχε στόχο τον Ντιμιτρί Παγέτ τον Νοέμβριο του 2021) και τιμωρήθηκαν σε αθλητικό πλαίσιο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής των Λιονέ, Πονσότ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς