18 C
Athens

Ξεκάθαροι οι δικηγόροι του Ολυμπιακού: «Γι’ αυτό αμφισβητούμε την εγκυρότητα της πρόσθετης παρέμβασης του ΠΑΟ αλλά και τη συμπληρωματική έκθεση Μαρέσκα»

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού τεκμηρίωσαν τη θέση περί της μη εγκυρότητας πρόσθετης παρέμβασης από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ αμφισβήτησαν τόσο την εγκυρότητα του εγγράφου της «συμπληρωματικής έκθεσης» Μαρέσκα, όσο και τη βασιμότητα των όσων αναφέρονται

Το “ντέρμπι της κροτίδας” ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που διακόπηκε στο 50ο λεπτό συνεχίζεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες, καθώς την Πέμπτη (26/10) οι Ερυθρόλευκοι απολογήθηκαν (αφού μόνο αυτοί κλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές) για τα όσα έγιναν στο Φάληρο την περασμένη Κυριακή και η απόφαση για την τύχη του ματς αναμένεται μέχρι το Σάββατο (28/10).

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αυτά ειπώθηκαν στην τετράωρη απολογία του Ολυμπιακού, μέχρι το Σάββατο (28/10) η απόφαση

Η υπεράσπιση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως εκφράστηκε μέσω της αγόρευσης των δύο δικηγόρων, Δημήτρη Καρπετόπουλου και Ιωάννη Χατζησαββάογλου, αμφισβητεί την εγκυρότητα της πρόσθετης παρέμβασης του Παναθηναϊκού, διότι απαγορεύεται να ληφθεί υπόψιν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, στην τελική αγόρευση τους οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ζήτησαν τη συνέχιση του αγώνα από το σημείο της διακοπής, ενώ αμφισβήτησαν και την εγκυρότητα της συμπληρωματικής έκθεσης του διαιτητή του αγώνα, Φάμπιο Μαρέσκα.

Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο στη 13:00 μπορούν να καταθέτουν τα υπομνήματα τους οι δύο ΠΑΕ.

Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος ανέφερε: “Προσπάθησε να γίνει σύνδεση με την υπόθεση Γκαρσία. Δεν δικάζουμε με βάση τι έγινε πριν από 15 χρόνια, ίσχυε άλλο κανονιστικό πλαίσιο τότε, άλλο σήμερα. Ο νομοθέτης αποφάσισε να μεταθέσει την κρίση στον τραυματισμό στον γιατρό του αγώνα.

Μέχρι τότε το 2017-18, οι ιατροί του αγώνα ήταν πρόσωπα που διάλεγε η κάθε ομάδα. Από τότε δημιουργήθηκε σώμα, θεωρείται πλέον αντικειμενικός γιατρός.

Δεν συζητάμε για το αν ο διαιτητής έχει γενικώς τον αγώνα να διακόψει τον αγώνα, γι’ αυτό η παρέμβαση είναι απαράδεκτη από τον Παναθηναϊκό, γιατί θέλει να ξεφύγουμε από το κανονιστικό πλαίσιο. Η γνωμάτευση, η σαφής γνώμη του γιατρού, είναι ουσιώδης, αν λείπει, δεν υπάρχει απόφαση.

Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό. Συνεπώς η γνωμάτευση είναι συγκεκριμένη, δεν αποφαίνεται σε κανένα σημείο. Ως προς το περιεχόμενο, η συμπληρωματική έκθεση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί έρχεται σε αντίθεση με το φύλλο αγώνα. Πώς ξέρετε ότι αυτή η έκθεση είναι του διαιτητή. Εγώ έλαβα ένα μέιλ με το όνομά σας και θα το βγάλω στην εφημερίδα.

Η ομοσπονδία που 10 μέρες πριν μας είπε πως τον ορισμό που τον έκανε η ΠΟ Ιταλίας, δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό η Ομοσπονδία της Ιταλίας. Δεν υπάρχει η εγκυρότητα. Στέλνουν σε κάποιο μέιλ με το όνομα του Μαρέσκα και με σύναψη τον κ. Μάνταλο. Αμφισβητούμε την εγκυρότητα του εγγράφου”.

Για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του Ιωάννη Χατζησαββάογλου:

“Στη συμπληρωματική έκθεση πρόσθεσε ότι μετά από 2,5 ώρες υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Απαγορεύεται να ληφθεί υπόψιν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς