17.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (διακ.): Οι Πράσινοι αρνήθηκαν να παίξουν, το ντέρμπι θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή

Μια κροτίδα μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού έγινε αφορμή για να διακοπεί προσωρινά το ντέρμπι, οι Πράσινοι απαίτησαν από τον γιατρό του αγώνα να γνωματεύσει αδυναμία του Χουάνκαρ να αγωνιστεί και όταν αυτό δεν συνέβη, αποφάσισαν να αποχωρήσουν οριστικά από το ματς

Διακόπηκε οριστικά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και με το σκορ στο 1-1 για τις δύο ομάδες. Ο Χουάνκαρ έπεσε κάτω με συμπτώματα ζαλάδας έπειτα από κροτίδα που έπεσε στο 48ο λεπτό (μετά την ισοφάριση του Καμαρά) στον χώρο του γηπέδου όπου έκανε προθέρμανση.

Ο Ιταλός Φάμπιο Μαρέσκα διέταξε τη διακοπή και έστειλε τους παίκτες των Πράσινων στα αποδυτήρια όπου κατευθύνθηκε και ο ίδιος με την υπόλοιπη ομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, ο γιατρός του αγώνα έπειτα από αρκετή ώρα εξέτασε τον Χουάνκαρ και έκρινε πως είναι καλύτερα και δεν συντρέχει λόγος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο άρα είναι σε θέση να παραμείνει στον αγώνα.

Από την άλλη, οι Πράσινοι ζήτησαν εγγράφως τη γνωμάτευση προκειμένου να κινηθούν νομικά κατά του γιατρού καθώς υποστηρίζουν πως ο Χουάνκαρ ταλαιπωρείται από ζαλάδες και δεν έχει ακοή λόγω της κροτίδας που έπεσε στον χώρο όπου έκανε προθέρμανση. Μάλιστα, το τριφύλλι αποφάσισε να διακομισθεί στο νοσοκομείο ο Ισπανός για περαιτέρω εξετάσεις ενώ δεν θέλησε να βγει για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Για περισσότερες από 2,5 ώρες οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο Καραϊσκάκη, το οποίο σταδιακά άδειαζε και μόνο οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν μείνει να κάνουν ζέσταμα μέχρι να παρθεί η απόφαση της οριστικής διακοπής.

Διασυρμός για Παναθηναϊκό: Φανατικός οπαδός των Πρασίνων ο γιατρός του αγώνα

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ποντένσε είχε την πρώτη τελική του αγώνα με σουτ εκτός περιοχής στο 8′, με το τριφύλλι να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εστία του Πασχαλάκη με δύο σουτ από Τσέριν και Μπερνάρ στο 10′ και στο 11′ αντίστοιχα που βρήκαν σε ετοιμότητα τον έμπειρο διεθνή τερματοφύλακα.

Μια κεφαλιά του Καμαρά (άστοχη) στο 20′ ήταν η πρώτη τελική του Ολυμπιακού εντός της αντίπαλης περιοχής, με τον Παναθηναϊκό να πατά πιο εύκολα στην περιοχή του Πασχαλάκη και να βρίσκει δίχτυα στο 28′, τρία λεπτά έπειτα από το εκπληκτικό διαγώνιο σουτ του Φορτούνη που πέρασε ξυστά από την εστία του Μπρινιόλι.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και κακή αντίδραση του Ρέτσου (δεν άφησε τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα) ο Βαγιαννίδης ανάμεσα σε παίκτες του Ολυμπιακού πετάχτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου, με τους Πράσινους να είναι καλύτεροι και τους Ερυθρόλευκους να χάνουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον.

Οι ομάδες βγήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει στο 48ο λεπτό.

Ο Καμαρά έκλεψε από τον Μλαντένοβιτς και έδωσε πάσα στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος τροφοδότησε κάθετα τον μέσο από τη Γουινέα κι εκείνος με πλασέ έκανε το 1-1.

Δεν υπήρξε ωστόσο επανέναρξη του αγώνα, αφού μετά τη ρίψη κροτίδας στον χώρο που έκαναν προθέρμανση οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Χουάνκαρ έπεσε κάτω ζαλισμένος και αποχώρησε με φορείο για τα αποδυτήρια.

Ο Ιταλός Φάμπιο Μαρέσκα διέταξε τη διακοπή και έστειλε τους παίκτες των Πράσινων στα αποδυτήρια όπου κατευθύνθηκε και ο ίδιος με την υπόλοιπη ομάδα με την τελική απόφαση για το οριστικό φινάλε να μπαίνει μετά από περισσότερες από δύο ώρες αναμονής.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Oι Πράσινοι πιέζουν για διακοπή και απειλούν τον γιατρό του αγώνα με νομικές κυρώσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (ΔΙΑΚ.)

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 48′ Καμαρά / 28′ Βαγιαννίδης

Διαιτητής: Μαρέσκα (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Ντόη, Φορτούνης / –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς