22.7 C
Athens

Άρης – Πανσερραϊκός 1-0: Λυτρωτής Φαμπιάνο, χάρισε τη νίκη στους Κίτρινους με buzzer beater στο 97′

Λύτρωση στην τελευταία φάση του αγώνα για τον Άρη: Ο Βραζιλιάνος στόπερ έβγαλε νοκ-άουτ την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και έκρινε την αναμέτρηση με μια υπέροχη κεφαλιά, σε ένα δραματικό φινάλε στη Θεσσαλονίκη

Λυτρωτής Φαμπιάνο για τον Άρη! Ο Βραζιλιάνος αμυντικός σκόραρε με τρομερή κεφάλια στην τελευταία φάση του αγώνα (90+6′) και χάρισε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, που ξύπνησε μετά το 75′.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έστησε αμυντικό οχυρό στο Χαριλάου, αλλά στην τελευταία φάση του ματς αυτό διασπάστηκε χάρη στην κεφάλια του Βραζιλιάνου στόπερ στο φινάλε.

Το δοκάρι του Μορόν στο 84′ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς μέχρι τη στιγμή του λυτρωτικού γκολ του Φαμπιάνο, με τον Χοβάν κατεβάζει ρολά όπως και στην OPAP Arena, στερώντας το γκολ σε τρεις περιπτώσεις από τον εξαιρετικό Σουλεϊμάνοφ για τους Κίτρινους, που στα χασομέρια γλίτωσαν από μια ακόμη γκέλα.

Με αυτή τη δραματική νίκη στο τέλος ο Άρης έσωσε την παρτίδα, προκάλεσε την έκρηξη στο Χαριλάου και προσπέρασε τον Πανσερραϊκό στη βαθμολογία φτάνοντας τους 11 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άρης μπήκε από νωρίς για να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, κάτι που κατάφερε με τη… βοήθεια του Πανσερραϊκού, καθώς το πλάνο των Σερραίων ήταν να οχυρώσουν την άμυνα και να “χτυπήσουν” όσο μπορούν στις αντεπιθέσεις.

Ο Άρης είχε ενέργεια κι όρεξη να δημιουργήσει, με τους παίκτες του Μάντζιου να συνεργάζονται ωραία σε κλειστούς χώρους αλλά να δυσκολεύονται να διασπάσουν με ουσία την άμυνα του Πανσερραϊκού.

Οι Πάρντο και Σουλεϊμάνοφ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί στην επίθεση για τους Θεσσαλονικείς, πήραν πάνω τους πολλές ενέργειες, αλλά δεν ήταν αρκετοί από μόνοι τους. Δεν είχαν τις απαραίτητες βοήθειες από Μορόν και Μενέντες, τη στιγμή που Φερστράτε και Τζούρασεκ έψαχναν τα πατήματά τους όντας για πρώτη φορά μαζί στο βασικό σχήμα.

Ο Χατζηστραβός είχε την καλύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος, όταν πάτησε από πλάγια θέση στην περιοχή με το σουτ του να αντιμετωπίζεται από τον Κουέστα.

Στον αντίποδα ο Άρης απείλησε δύο φορές με ουσία από εκτελέσεις των Μενέντες και Σουλεϊμάνοφ υπό καλές προϋποθέσεις. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Αργεντίνου από κοντινή απόσταση κατέληξε αρκετά μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χόβαν, ενώ στην δεύτερη ο Ρώσος εξτρέμ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το τελείωμά του δεν ήταν τέτοιο για να καταλήξει στα δίχτυα. Όλα στο μηδέν στην ανάπαυλα και γκρίνια (ξανά) στο Χαριλάου.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Άρης σταθερά σε κυρίαρχο ρόλο αλλά δίχως να αγχώνει ιδιαίτερα τον Χοβάν και η ομάδα των Σερρών πίσω από την μπάλα να ψάχνει τη στιγμή της.

Αυτή λίγο έλειψε να τη βρει με την ενέργεια του Άλεξιτς στο 58′, με τον Σέρβο να δοκιμάζει ένα μονοκόμματο σουτ που πέρασε πάνω από την εστία του Κουέστα.

Από το 75′ και μετά, είδαμε άλλο ματς. Ο Άρης σφυροκοπούσε την εστία των Σερραίων με κύρια απειλή τον Μορόν. Ο Ισπανός σε τρεις πολύ καλές περιπτώσεις δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με τη μία εξ’ αυτών να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Χοβάν, ο οποίος λίγο πριν το γκολ του Φαμπιάνο είχε πει ξανά “όχι” στον Σουλεϊμάνοφ, με το ένα χέρι.

Όλα αυτά για να φτάσουμε στη φάση που έκρινε τα πάντα στο 97′. Κόρνερ του Σουλεϊμάνοφ από τα δεξιά, κεφαλιά του Φαμπιάνο και χαμός στο Βικελίδης. 1-0 και το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τον προπονητή του Άρη, Άκη Μάντζιο.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

ΓΚΟΛ: 90+7′ Φαμπιάνο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10′ Πάρντο, 57′ Βερστράτε, 90’+3′ Παναγίδης/11′ Μορέιρα, 16′ Πεταυράκης, 35′ Δεληγιαννίδης, 45′ Στάικος, 60′ Μπέργκστρομ, 90’+1′ Χόβαν

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα,Μοντόγια (59′ Οντουμπάζιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Τζούρασεκ (59′ Νταρίντα), Πάρντο (66′ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες (59′ Παναγίδης), Μορόν

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δελιγιαννίδης, Μπέργκστορμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης (46′ Μασκανάκης), Στάικος, Μορέιρα (85′ Θυμιάνης), Χατζηστραβός (64′ Σοφιανός), Μούργος (76′ Ουεντραόγκο), Πηλέας, Άλεξιτς (86′ Γούλερι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς