18.7 C
Athens

Κατανοητός ο πόνος κάποιων, αλλά όχι και αδικημένη η Παρτιζάν βρε παιδιά (vids, pics)

Ο Mythbuster αντιλαμβάνεται την αγωνία των τσακωμένων με την αλήθεια να εμφανίσουν την Παρτιζάν αδικημένη και τη νίκη του Ολυμπιακού σαν ήττα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι για ακόμα μια φορά εντελώς διαφορετική από αυτή που επιχείρησε να παρουσιάσει ο σύνδεσμος Ελλήνων φίλων Παρτιζάν (και προσεχώς Εφές)

Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη τεράστιας βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας κόντρα στην Παρτιζάν. Η επικών διαστάσεων ανατροπή από το -14 όταν το ερυθρόλευκο πνεύμα φαινόταν παραδομένο ανέβασε πολύ το ηθικό της ομάδας αλλά και των οπαδών της, υπήρξαν όμως και κάποιοι που μόνο χαρά δεν πήραν από αυτή την εξέλιξη.

Ο… σύνδεσμος Ελλήνων φίλων Παρτιζάν πέρασε μια πολύ άσχημη νύχτα, αδυνατώντας να χωνέψει την επιστροφή των νταμπλούχων από ένα φαινομενικά χαμένο ματς. Με άρθρα και αναρτήσεις που θα μπορούσε να διαβάσει κάποιος μονάχα σε σελίδες των Γκρομπάρι, γνωστά και μη εξαιρετέα «ελληνικά» σάιτ απέτυχαν να κρύψουν την πίκρα τους για την επικράτηση του Ολυμπιακού.

Με τον πόνο να ξεχειλίζει από τα πληκτρολόγιά τους, προσπάθησαν αφενός να εμφανίσουν τους Σέρβους αδικημένους και αφετέρου να «ενημερώσουν» το κοινό τους πως επί της ουσίας επρόκειτο για νίκη σαν ήττα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα οι Πειραιώτες δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουν.

Ολυμπιακός – Παρτιζάν 98-94: Τα highlights από την τεράστια νίκη των Ερυθρόλευκων στην παράταση

Πάνω στην αγωνία τους για «αντικειμενική» προσέγγιση (επιτρέψτε μου ένα μειδίαμα κάπου εδώ), έκαναν μεγάλο κόπο προκειμένου να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι η Παρτιζάν αδικήθηκε στη φάση που ο Πάντερ γλίστρησε και χρεώθηκε μπρος-πίσω. Αυτός ο κόπος φαίνεται ότι τους εξάντλησε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην έχουν πια κουράγιο όχι να «αναλύσουν», αλλά έστω και να αναφέρουν τι ακριβώς συνέβη σε φάσεις που ο Ολυμπιακός αδικήθηκε ξεκάθαρα, παρότι οι διαιτητές είχαν την πολυτέλεια του instant replay.

Όπως για παράδειγμα στη φάση που Αβράμοβιτς και Λεντέι έκαναν σάντουιτς τον Πίτερς στο εύστοχο τρίποντο λίγο πριν την εκπνοή του 3ου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βγει νοκ άουτ για το υπόλοιπο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να παίζει τα τελευταία 15 λεπτά χωρίς τεσσάρι ελέω και της απουσίας του Σίκμα.

Πίτερς Λεντέι Αμπράμοβιτς

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το αποτέλεσμα της επαφής του Λεντέι με τον Άλεκ Πίτερς: το δεξί πόδι του παίκτη του Ολυμπιακού προσγειώνεται άσχημα στο παρκέ με αποτέλεσμα τον αναπόφευκτο τραυματισμό του. Προσέξτε στο υπογραμμισμένο σημείο με πόσο αφύσικο τρόπο επιστρέφει στο έδαφος το πέλμα του Αμερικανού.

Πίτερς Λεντέι Αμπράμοβιτς

Το πραγματικό ζήτημα εδώ βεβαίως είναι η άρνηση των διαιτητών να αποδεχθούν την πεντακάθαρη παράβαση παρότι πήγαν στο μόνιτορ για να τη δουν. Διότι όσο και να μη θες να καταλογίσεις την ποινή, είναι φαινομενικά αδύνατο να την αποφύγεις όταν η εικόνα μιλά από μόνη της.

 

Από την αρχή του 4ου δεκαλέπτου και για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τον κατά τεκμήριο πιο αξιόπιστο σουτέρ που υπάρχει στο ρόστερ. Το χειρότερο είναι πως ο τραυματισμός του που προκλήθηκε από ξεκάθαρη παράβαση παρέμεινε ατιμώρητος.

Σχεδόν δυο λεπτά πριν τη λήξη, με το σκορ στο 79-79, ο Κέβιν Πάντερ ρίχνει χαστούκι στον Κώστα Παπανικολάου την ώρα που ο αρχηγός του Ολυμπιακού σπεύδει να τον μαρκάρει. Ο «Παπ» βρέθηκε στο παρκέ και οι διαιτητές πήγαν στο μόνιτορ για να δουν τι ακριβώς συνέβη.

Η παράβαση του Πάντερ με το αριστερό χέρι απλωμένο ήταν ορατή ακόμα και από το Καραϊσκάκη. Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει «ανθρώπινη» την αβλεψία των διαιτητών (λέμε τώρα), την οποία ωστόσο είχαν την ευκαιρία να διορθώσουν στο instant replay. Παρότι για κάποιον άγνωστο λόγο ο χειριστής της οθόνης έδειχνε χτες να ζορίζεται αρκετά, με τα πολλά κατάφερε να βρει το σωστό ριπλέι.

Όπως και στη φάση του Πίτερς όμως, οι διαιτητές δεν είχαν καμία πρόθεση να καταλογίσουν την παράβαση εξαρχής, κάτι που έγινε σαφέστατο από το γεγονός ότι δεν άλλαξαν την απόφασή τους παρότι η εικόνα και στις δυο περιπτώσεις δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. Αντί ο Πάντερ να χρεωθεί με αντιαθλητικό φάουλ, η Παρτιζάν εκτέλεσε στη συνέχεια 3 βολές και το σκορ έγινε 79-82. Δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε μεγαλύτερη αλλοίωση από αυτήν νομίζω…

 

Παρά τα πολλά προβλήματά του, που έγιναν ακόμα περισσότερα με τον τραυματισμό του Πίτερς, αλλά και αυτά που του πρόσθεσαν οι διαιτητές της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη που ενδέχεται να αποδειχτεί καθοριστική ενόψει συνέχειας σε Ευρώπη και Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η νίκη ήταν που πόνεσε το ελληνικό φαν κλαμπ της Παρτιζάν (και που την επόμενη εβδομάδα θα μετατραπεί σε σύνδεσμο φίλων Εφές και πάει λέγοντας) σε βαθμό παράκρουσης, κάνοντάς το να διαμαρτύρεται(!) για τη διαιτησία. Την ίδια διαιτησία που πέρα από τα παραπάνω, επέτρεψε στον Σμάιλαγκιτς των τεσσάρων φάουλ να παίζει για 8 λεπτά μπουνιές με Φαλ και Μιλουτίνοφ προτού αποβληθεί 61” πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Αν και ο λαός λέει «πόνος είναι, θα περάσει», είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο πως ο αντιολυμπιακός πόνος δεν περνάει με τίποτα…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League