24 C
Athens

Κατηγορίες και για τον Λαπόρτα στην «υπόθεση Νεγκρέιρα»

Μπλεξίματα και για τον Λαπόρτα στην «υπόθεση Νεγκρέιρα», με τον αρμόδιο δικαστή να τον κατηγορεί για δωροδοκίες διαιτητών και να διατάζει έρευνα για την πρώτη του θητεία στην Μπαρτσελόνα

Σταματημό δεν έχουν οι μπελάδες για την Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο του συλλόγου Ζουάν Λαπόρτα, να κατηγορείται για δωροδοκία διαιτητών.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, ο δικαστής της υπόθεσης, Χοακίν Αγκίρε, συμπεριέλαβε ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση και τον Ζουάν Λαπόρτα.

Ο δικαστής θεωρεί πως η έρευνα πρέπει να επεκταθεί στην πρώτη περίοδο του Λαπόρτα στον σύλλογο, αλλά να εξεταστεί και όλο το διοικητικό συμβούλιο της περιόδου 2008-2010. Μέχρι τώρα, κατηγορούμενοι ήταν δύο πρώην πρόεδροι των Καταλανών, ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και ο Σάντρο Ροσέλ, αλλά σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της «El Mundo», στην υπόθεση εμπλέκεται και ο τωρινός πρόεδρος του συλλόγου.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται εδώ και καιρό αντιμέτωπη με ένα τεράστιο σκάνδαλο, αφού κατηγορείται πως κατέβαλε το πόσο των 7.000.000 ευρώ για 17 χρόνια – από το 2001 ως το 2018 – στον Χοσέ Νεγκρέιρα, προκειμένου αυτός να τη «βοηθά» σε θέματα διαιτησίας.

Μάλιστα από τις 28 Σεπτεμβρίου, η κατηγορία για δωροδοκία στον Ισπανό πρώην αρχιδιαιτητή, Χοσέ Νεγκρέιρα, πήρε επίσημη μορφή από τον αρμόδιο δικαστή.

Επίσημοι οι μπελάδες της Μπαρτσελόνα για την υπόθεση χρηματισμού του αρχιδιαιτητή, Ενρίκες Νεγκρέιρα

«Το Ερευνητικό Δικαστήριο Νο 1 της Μπαρτσελόνα επισημοποίησε την κατηγορία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, για αδίκημα δωροδοκίας. Έτσι τον εμπλέκουν στην «υπόθεση Νεγκρέιρα μαζί με τους Σάντρο Ροσέλ, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και τον πρώην Όσκαρ Γκράου, Αλμπέτ Σολέρ, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα και τον γιο του Χαβιέ», αναφέρει η Marca.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς