24 C
Athens

Επίσημοι οι μπελάδες της Μπαρτσελόνα για την υπόθεση χρηματισμού του αρχιδιαιτητή, Ενρίκες Νεγκρέιρα

Ο αρμόδιος δικαστής θεωρεί επίσημα πια την Μπαρτσελόνα κατηγορούμενη για δωροδοκία στην υπόθεση Νεγκρέιρα

Για δωροδοκία στην υπόθεση Νεγκρέιρα κατηγορείται επίσημα η Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με το El Debate, ο αρμόδιος δικαστής έκρινε τους Μπλαουγκράνα κατηγορούμενους για δωροδοκία στον Ισπανό πρώην αρχιδιαιτητή, όπως και τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Πρόκειται για τους πρώην προέδρους του συλλόγου, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται εδώ και καιρό αντιμέτωποι με ένα τεράστιο σκάνδαλο, αφού κατηγορείται πως κατέβαλε το πόσο των 7.000.000 ευρώ για 17 χρόνια – από το 2001 ως το 2018 – στον Χοσέ Νεγκρέιρα, προκειμένου αυτός να τη «βοηθά» σε θέματα διαιτησίας.

Οι Μπλαουγκράνα όπως και ο Ισπανός πρώην αρχιδιαιτητής αρνούνται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζονται από την πλευρά τους πως όλα αυτά τα χρήματα δόθηκαν καθώς ο Ενρίκες Νεγκρέιρα παρείχε στον σύλλογο συμβουλευτικό ρόλο για θέματα διαιτησίας.

«Οι πληρωμές της Μπαρτσελόνα ικανοποίησαν τα συμφέροντα του συλλόγου, ενώ το έγκλημα της δωροδοκίας έχει εκτελεστεί μόλις έγινε η πληρωμή, ανεξάρτητα από το αν αποδεικνύεται ή όχι η συστημική διαφθορά της ισπανικής διαιτησίας λόγω τέτοιων πληρωμών», αναφέρει στην ετυμηγορία του ο αρμόδιος δικαστής, Χοακίν Αγκουίρε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς