22.7 C
Athens

Το στατιστικό που δείχνει την αμυντική αστάθεια του Ολυμπιακού και το ισπανικό μοντέλο στην επίθεση

Οι Ερυθρόλευκοι παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο με ισπανική υπογραφή στην επίθεση αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα που βρίσκουν εξήγηση μέσα από ένα συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τη σεζόν με ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Με αυτό κερδίζει και με αυτό έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στη Φράιμπουργκ για την πρώτη αγωνιστική του Europa League.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει φέρει στο Λιμάνι ένα ισπανικό μοντέλο που εφαρμόζεται κυρίως μεσοεπιθετικά και μέχρι τώρα ελκύει το κοινό στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, με ουσιώδη κατοχή μπάλας, σωστές αποφάσεις στο τελευταίο κομμάτι της επίθεσης και συνέπεια στην εκτέλεση κυρίως λόγω Ελ Κααμπί, ο οποίος φτάνει σε ένα γκολ ανά 2,1 τελικές του ενέργειες μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο κέντρο, Έσε και Μαντί Καμαρά έχουν “δέσει” ιδανικά, ο Φορτούνης είναι το καρό της ερυθρόλευκης τράπουλας και στα άκρα οι Ποντένσε και Μασούρας πετούν ήδη φωτιές έχοντας εξαιρετικά νούμερα έκαστος τόσο στο ποσοστό εύστοχων πασών όσο και ντρίμπλες – εκτέλεση.

Μέχρι τώρα, εκεί που το χάνουν οι Πειραιώτες ή τουλάχιστον δεν έχουν βρει ακόμη τη συνοχή που χρειάζεται είναι η άμυνα.

Ο Ρέτσος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό και δικαίως πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του. Ο Φρέιρε είναι επιρρεπής σε λάθη, αλλά υπάρχουν σημεία του παιχνιδιού που κυριαρχεί και οργανώνει τους υπόλοιπους, τη στιγμή που στα άκρα Κίνι και Ορτέγκα παλεύουν για μια θέση στα αριστερά, με τον εκπληκτικό Ροντινέι να είναι σταθερά βασικός και θετικός στα δεξιά.

‌Ο Πασχαλάκης παραμένει κέρβερος στην εστία, αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ όσο βλέπει τον δείκτη των xGoals που θα έπρεπε να δέχεται ο Ολυμπιακός όλο και να κατεβαίνει όσο τα τέρματα που τελικά δέχεται η ομάδα του αυξάνονται, εξακολουθεί να παλεύει να βρει λύση.

‌Συνοπτικά, οι Ερυθρόλευκοι δέχονται μέχρι τώρα στη σεζόν 2,9 τέρματα παραπάνω από αυτά που θα… έπρεπε βάσει των μεγάλων ευκαιριών που δέχονται ανά παιχνίδι (1,7).

‌Ο Μαρτίνεθ και οι συνεργάτες του αναζητούν λύση, δοκιμάζουν νέα πρόσωπα και σχήματα και ελπίζει σε αλλαγή σκηνικού, πριν έρθουν τα ακόμη πιο δύσκολα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς