24 C
Athens

Πογιέτ: Ήταν προσωπική απόφαση του Φορτούνη να σταματήσει από την εθνική

«Ήταν μια προσωπική απόφαση και πάντα υποστηρίζω τις αποφάσεις των παικτών», είπε ο Πογέτ για την απόσυρση Φορτούνη, ενώ για την απόφαση να αφήνει εκτός κλήσεων της εθνικής τον Δουβίκα σχολίασε: «Δε χρειάζομαι πέντε επιθετικούς όταν παίζω κυρίως με έναν μπροστά»

Τις αποφάσεις του σχετικά με τις κλήσεις της εθνικής ομάδας ανέλυσε σε συνέντευξή του στη Sun ο Γκουστάβο Πογέτ.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Κώστα Φορτούνη περί αποχώρησής του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο οποίος δε βρισκόταν στις επιλογές του 55χρονου προπονητή τον Μάιο για τα προκριματικά του Euro 2024 εναντίον της Ιρλανδίας και της Γαλλίας, ο Πογέτ μίλησε για την απόφαση του άσου του Ολυμπιακού: ότι παρέλειψε τον Φορτούνη επειδή δεν ταίριαζε στα τακτικά του σχέδια για αυτά τα παιχνίδια.

«Στις δύο τελευταίες επιλογές της εθνικής, η πρώτη ερώτηση ήταν πάντα για τους παίκτες που δεν έχουν επιλεγεί, ποτέ για αυτούς που επελέγησαν, αλλά έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μείνουν παίκτες εκτός, αλλά τώρα ο Κώστας Φορτούνης έχει αποσυρθεί από την εθνική ομάδα και ήταν υπέροχος μαζί μου γιατί μου τηλεφώνησε για να μου πει τους λόγους του. Ήταν μια προσωπική απόφαση και πάντα υποστηρίζω τις αποφάσεις των παικτών. Δεν μου αρέσει να τους πιέζω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τη γνώμη μου».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την επιλογή του να μην περιλαμβάνει στα πλάνα του τον Τάσο Δουβίκα, που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της Eredivisie.

«Η περίπτωση του Δουβίκα είναι διαφορετική. Είμαι ο τύπος του προπονητή που δεν επιλέγει μόνο τους παίκτες που αποδίδουν καλά τη συγκεκριμένη στιγμή για να ταράξει την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε επιθετικούς που σκοράρουν στα πρωταθλήματά τους και πρέπει να διαλέξω αυτούς που χρειάζομαι για δύο παιχνίδια. Δεν χρειάζομαι πέντε επιθετικούς όταν παίζω κυρίως με έναν μπροστά.

Δεν επιλέγω παίκτες για να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους και αποφεύγω ερωτήσεις σχετικά με το γιατί δεν επέλεξα συγκεκριμένους παίκτες. Στο τέλος θα κριθώ από το αποτέλεσμα και τον κύριο στόχο, που είναι η πρόκριση στο Euro.

Έχουμε μια λίστα παικτών που παίζουν στο εξωτερικό, θα πάρω μια απόφαση γνωρίζοντας ποιοι είναι πλήρως κατάλληλοι για τα δύο παιχνίδια για τα οποία τους χρειαζόμαστε. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο παίκτη για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς