24 C
Athens

GP Κατάρ: Ο Φερστάπεν πανηγύρισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη 14η νίκη στη σεζόν

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν είχε αντίπαλο στο Grand Prix του Κατάρ και πανηγύρισε τη 14η νίκη σε 17 αγώνες τη φετινή σεζόν πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός εξασφάλισε χθες (7/10) στο sprint race το τίτλο -διαδοχικό- τίτλο στην καριέρα του και μάλιστα μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ οδηγών με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις, όπου εκεί βρίσκονται οι Φάντζιο, Μίκαελ Σουμάχερ, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιουίς Χάμιλτον.

Sprint Κατάρ: Παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η φορά στην καριέρα του ο Μαξ Φερστάπεν

Eκτός αυτού, ο Φερστάπεν μόλις στα 26 του χρόνια έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Μπράμπχαμ, Σένα, Πικέ, Λάουντα και Στιούαρτ, που έχουν επίσης από τρεις κατακτήσεις.

Ο οδηγός της Red Bull δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κάνοντας βόλτα στην πίστα του Κατάρ.

Από εκεί και πέρα όλα τα βλέμματα συγκέντρωσαν για ακόμη μια φορά οι δύο ΜακΚλάρεν που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Ο Όσκαρ Πιάστρι μετά τη χθεσινή νίκη του στο sprint τερμάτισε στη 2η θέση, με αυτή να είναι η καλύτερη επίδοση στη σύντομη έως τώρα καριέρα του στη Formula 1.

Πίσω ακολούθησε ο teammate του Λάντο Νόρις συμπληρώνοντας το βάθρο. Ένα βάθρο που ήταν συνολικά το 5ο στη σεζόν για τη ΜακΚλάρεν, το τρίτο συνεχόμενο που έχει τουλάχιστον έναν οδηγό της εκεί, αλλά και το δεύτερο σερί που είναι διπλό.

Το Grand Prix του Κατάρ ήταν σίγουρα ένα από τα πιο περίεργα των τελευταίων ετών, αφού λίγες ώρες πριν την έναρξη του η FIA αποφάσισε να απαγορέψει στις ομάδες να χρησιμοποιούν ένα σετ ελαστικών για πάνω από 18 γύρους. Έτσι ο κάθε οδηγός ήταν αναγκασμένος να μπει στα πιτ ανά 18 γύρους, γεγονός που δημιούργησε αρκετές μάχες και χάρισε πολλά προσπεράσματα.

Άσχημη μέρα για τη Μερσέντες που ξεκινούσε από το 2-3, καθώς Ράσελ και Χάμιλτον συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή, με τον δεύτερο να εγκαταλείπει τον αγώνα. Ο Ράσελ βρέθηκε στην τελευταία θέση, όμως κατάφερε με έναν καλό αγώνα από εκεί και πέρα να τερματίσει τέταρτος.

Πίσω του βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη μοναδική Ferrari σήμερα στην πίστα καθώς ο Σάινθ δεν αγωνίστηκε εξαιτίας προβλήματος στο μονοθέσιο του. Αλόνσο, Οκόν, Μπότας, Ζου και Πέρες έκλεισαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς