22.4 C
Athens

Sprint Κατάρ: Παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η φορά στην καριέρα του ο Μαξ Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν ήθελε τρεις βαθμούς στο sprint race του Κατάρ για να στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του. Όλα αυτά αν βαθμολογούταν ο Σέρχιο Πέρες, με τον teammate όμως να του το κάνει πιο εύκολο αφού εγκατέλειψε.

Ο Ολλανδός σε ηλικία 26 ετών κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη φορά και 3η στην καριέρα του. Μάλιστα μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ οδηγών καθώς έγινε μόλις ο 5ος που φτάνει σε τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις μετά τους Φάντζιο, Μίκαελ Σουμάχερ, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιουίς Χάμιλτον.


Ο δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, με τον Φερστάπεν να ξεκινάει από την 3η θέση. Η εκκίνηση του δεν ήταν καλή, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε μιας και το μόνο που ήθελε ήταν να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Στο τέλος κατέληξε να ψάχνει απλά τον τερματισμό, αφού ο Πέρες εγκατέλειψε στον 11ο γύρο μετά από σύγκρουση με τους Χούλκενμπεργκ και Οκόν.

Όλα τα φώτα -όπως είναι λογικό- έπεσαν πάνω στον παγκόσμιο πρωταθλητή, που έκλεψε τη δόξα από τον Όσκαρ Πιάστρι που έζησε τη δική του στιγμή αφού πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε sprint race, αν και έμεινε πίσω στην αρχή από τον Τζορτζ Ράσελ.

Ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά sprint race με τρία αυτοκίνητα ασφαλείας και φοβερές μάχες.

Ο Νόρις έχασε αρκετό έδαφος στην αρχή ξεκινώντας από τη 2η θέση, ωστόσο στο τέλος περιόρισε τη ζημιά τερματίζοντας τρίτος. Για την ιστορία, στη 2η θέση τερμάτισε τελικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς