19.1 C
Athens

Ο Αταμάν εξέθεσε τον Σλούκα και το πλήρωσε με ρεκόρ λαθών και μια ακόμα ήττα που δεν χωνεύεται με τίποτα

Ο Mythbuster γράφει για τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας σημάδεψε αλύπητα τις αδυναμίες του Κώστα Σλούκα, μετατρέποντας το πάθος του για «εκδίκηση» σε όπλο που στράφηκε στον κρόταφο του Αταμάν και του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός νίκησε για 18η φορά στα τελευταία 19 αιώνια ντέρμπι τον Παναθηναϊκό. Θα μιλούσαμε για 19/19 αν δεν είχε μεσολαβήσει η ντροπιαστική νύχτα του Τηγάνη, του Παπαπέτρου και του Τσολάκου.

Τότε που ο Κώστας Σλούκας είχε δηλώσει ασθενής και με δεδομένη την απουσία του «κομμένου» Κάνααν, οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στο ΣΕΦ χωρίς τους δυο από τους τρεις βασικούς περιφερειακούς τους. Και θα νικούσαν ξανά, αν δεν είχε μεσολαβήσει η αποβολή-σκάνδαλο του Τόμας Γουόκαπ, αλλά και το ατιμώρητο αντιαθλητικό του Μποχωρίδη πάνω στον Βεζένκοφ που έστειλε τον Σάσα στα αποδυτήρια.

Από τα πλέι οφ του Ιουνίου μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά. Πολλά εκατομμύρια κατά βάση, όσα δαπάνησε δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προκειμένου να φτιάξει «ομάδα που θα κερδίζει τα πάντα και θα στείλει στον Ολυμπιακό στη Δ’ εθνική». Αποκλείεται να το ξεχάσατε, δεν έχει περάσει και πολύς καιρός άλλωστε.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Η ομάδα που θα φτιαχτεί θα κερδίζει τα πάντα, στη Δ’ Εθνική θα πάτε» (vid)

Μέχρι στιγμής, η βασική διαφορά των ομάδων εντοπίζεται στα… λογιστικά βιβλία τους. Γιατί στο παρκέ οι διαφορές παραμένουν τεράστιες, τουλάχιστον όπως φάνηκε στα δυο πρώτα ματς της σεζόν. Μετά τον διασυρμό στη Ρόδο για τον τελικό του Σούπερ Καπ, ο Ολυμπιακός πήγε στο κατάμεστο και διψασμένο για εκδίκηση ΟΑΚΑ χωρίς Μουσταφά Φαλ και Μπραζντέικις και παρότι ο πάγκος του – πλην του εκπληκτικού Γκος – βρέθηκε σε κακή βραδιά, πήρε δεύτερη νίκη μέσα σε μια εβδομάδα.

Όπως συνέβαινε την προηγούμενη διετία, έτσι και το βράδυ της Παρασκευής ο Σλούκας ήρθε από τον πάγκο. Η ξεκάθαρη στόχευση των Ερυθρόλευκων ήταν να μην του επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη δημιουργία, προσφέροντάς του χώρο για σουτ και ατομικές προσπάθειες.

Στη δεύτερη περίοδο ο πρώην Ερυθρόλευκος έβαλε 11 πόντους, κλείνοντας το ημίχρονο με 13 συνολικά. Η αντίστροφη μέτρηση για την 18η ήττα του ΠΑΟ σε 19 ματς είχε ήδη ξεκινήσει όμως κανείς δεν το πήρε χαμπάρι εγκαίρως. Και σίγουρα όχι ο Εργκίν Αταμάν, που όταν κατάλαβε ότι ο Σλούκας είχε παραδώσει πνεύμα και είχε μετατραπεί σε… MVP του Ολυμπιακού ήταν πάρα πολύ αργά.

Από λαλίστατος, άφαντος: Η εξαφάνιση του αρχηγού Σλούκα μετά τον τελικό ενόχλησε πολλούς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σημάδεψε ανελέητα τον άνθρωπο που το τελευταίο δίμηνο σταματάει να μιλάει μόνο μετά τις ήττες από την πρώην ομάδα του. Εκεί δηλαδή που πρέπει να βγαίνει μπροστά ένας πραγματικός αρχηγός, εξηγώντας στον κόσμο για ποιο λόγο έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο αιωνίων η μεγαλύτερη πελατειακή σχέση στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο μαέστρος του ερυθρόλευκου πάγκου ήξερε καλά πως όλος ο Παναθηναϊκός θα προσπαθούσε να παίξει για τον Σλούκα, δίνοντάς του αφορμές για ξεσπάσματα και για αναπτέρωση ηθικού. Τα πρώτα σουτ μπήκαν, η εξέδρα άρχισε να γιορτάζει για τον νέο ηγέτη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πίστεψε ότι ξεκίνησε η απόσβεση των 3 εκ. ετησίως που θα του κοστίσει ο 33χρονος άσος.

Και μετά ήρθε η σκληρή πραγματικότητα. Τα 31 λεπτά στο παρκέ αποδείχθηκαν υπερβολικά για έναν παίκτη με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του Σλούκα. Προϊόντος του χρόνου τα λάθη έγιναν συχνότερα από τους πόντους του και η καταστροφική παρουσία του στην παράταση ουσιαστικά χάρισε στον Ολυμπιακό μια ακόμα τεράστια νίκη.

Άλεκ Πίτερς, ο Captain America του Ολυμπιακού που διέλυσε τα κοντέρ με τρία ατομικά ρεκόρ στο ΟΑΚΑ

Οι νταμπλούχοι χτύπησαν αλύπητα τις αμυντικές αδυναμίες του πρώην παίκτη τους, ενώ ταυτόχρονα έπαιζαν με το μυαλό του στην επίθεση. Κάθε λεπτό μετά τα 22-23 ήταν και ένα ακόμη βήμα προς την καταστροφή, αφού μονάχα ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί η ήττα σε ένα ματς που όλα μα όλα ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Από τις ερυθρόλευκες απουσίες, τον διασυρμό που είχε προηγηθεί, το πεινασμένο ΟΑΚΑ, το πρωτοφανές ντεφορμάρισμα παικτών που έκαναν θραύση μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα και βέβαια τη διαιτησία που έκλεισε το ημίχρονο με το αδιανόητο 15-1 στις βολές και 19-6 συνολικά.

Η σούμα της βραδιάς βρήκε τον Κώστα Σλούκα με αρνητικό ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα. Τα 7 λάθη που έκανε στα 31 λεπτά συμμετοχής δεν έχουν προηγούμενο και ίσως να πήγαιναν και πιο πάνω αν ο Αταμάν δεν τον απέσυρε οριστικά 2’19” πριν το τέλος της παράτασης. Ο Τούρκος τεχνικός τον έβγαλε από το παρκέ στο 74-81 αλλά το ματς είχε πια κριθεί. Κάπως έτσι ο Αταμάν πλήρωσε ακριβά την ατολμία του να τον αποσύρει πολύ νωρίτερα, σκεπτόμενος ίσως και τη μουρμούρα που θα είχε να αντιμετωπίσει από τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας του…

Ο Σλούκας έκανε 7 λάθη για μόλις 3 ασίστ, επίδοση που μόνο σε χαρισματικό δημιουργό δεν παραπέμπει και που δείχνει πόσο έξυπνα και στοχευμένα ο Ολυμπιακός τον μετέτρεψε σε όπλο που στράφηκε εναντίον της ομάδας του. Και για να κατανοήσετε πλήρως το μέγεθος της «καταστροφής», σκεφτείτε ότι οι τρεις βασικοί περιφερειακοί των Πειραιωτών έκαναν όλοι μαζί 6 λάθη! Τρία ο Γουόκαπ σε 39 λεπτά (με 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 17 πόντους), δυο ο Κάνααν (με δυο ασίστ, δυο κλεψίματα και 14 πόντους) και μόλις ένα ο τρομερός Νάιτζελ Γούλιαμς-Γκος (με 16 πόντους και 3 ασίστ).

Για τον οποίο Γκος ο ΑΘΛΟΣ σας είχε προϊδεάσει εγκαίρως, όταν οι περισσότεροι παρουσίαζαν ως ρολίστα έναν παίκτη που έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση της περυσινής Euroleague από τη Ρεάλ Μαδρίτης…

Γουίλιαμς-Γκος vs Σλούκας: Το crash test που εκπλήσσει και η αναζήτηση ενός «Βεζένκοφ» στην περιφέρεια

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κηφισιά – ΠΑΣ 2-3: Υποβιβασμός για την ομάδα των Β. Προαστίων, οι Γιαννιώτες την πήραν μαζί τους στη SL2

Ηπειρώτικη «βόμβα» στην Καισαριανή, ο αδιάφορος ΠΑΣ νίκησε με 3-2 την Κηφισιά και την παρέσυρε μαζί του στον «γκρεμό» της Super League 2, κάνοντας ένα τεράστιο δώρο σε Παναιτωλικό και Βόλο που πανηγυρίζουν από σήμερα τη σωτηρία τους

Χωρίς τους Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λαμία

Δίχως τρεις βασικούς του πυλώνες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Μεντιλίμπαρ να τους δίνει ανάσες ενόψει Άστον Βίλα

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Θρυλική και ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup!

Ο ενδοξότερος ελληνικός σύλλογος θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, μετά την θριαμβευτική πρόκριση στους τελικούς του European Cup με συνολικό σκορ 67-60 κόντρα στη Φερεντσβάρος