21.7 C
Athens

Champions League: Θρίαμβος για τη Γαλατά στο Ολντ Τράφορντ, τεράστιες νίκες για Λανς και Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Η αξιοθρήνητη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που χάνει εντός έδρας από τη Γαλατά, ενώ η Άρσεναλ γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα από την αλύγιστη Λανς

Πάει πιο χαμηλά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Κι όμως μπορεί να ξύσει κι άλλο τον πάτο αφού στο Ολντ Τράφορντ έγραψε ιστορία αλλά με τον άσχημο τρόπο. Η Γαλατάσαραϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της επικράτησε σε αγγλικό έδαφος με ανατροπή των κάκιστων Κόκκινων Διαβόλων (2-3) που διανύουν περίοδο παρατεταμένης κρίσης μετά τη δεύτερη σερί ήττα τους στο Champions League.

 

Το γκολ του Χόιλουντ προκάλεσε πανηγυρισμούς αλλά ουδείς περίμενε στο Ολντ Τράφορντ ότι θα εξελιχθεί η βραδιά σε τέτοιο εφιάλτη. Ο Ζαχά σκόραρε στο 23′ μετά από βαθιά μπαλιά (και κάκιστη αμυντική αντίδραση του Νταλότ) και πανηγύρισε έξαλλα απέναντι στην άλλοτε ομάδα του.

Ο Χόιλουντ συνέχισε να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις (στο 59′ ακυρώθηκε το υπέροχο γκολ του για οριακό οφσάιντ) και στο 67′ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Αλλά και πάλι η άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων ήρθε να τα σκορπίσει όλα. Ο Ακτούρκογλου στο 71′ σε άρτια εκτελεσμένη επίθεση έκανε το 2-2 για να ακολουθήσει χαμένο πέναλτι του Ικάρντι (σούταρε άουτ) και αποβολή του Κασεμίρο. Ο Αργεντινός όμως πήρε το αίμα του πίσω στο 81′ μετά τη βαθιά μπαλιά του Σάντσες και «κρέμασε» τον Ονάνα για το 2-3.

Η Μπάγερν έκανε μια αρκετά φλύαρη εμφάνιση στη Δανία απέναντι στην Κοπεγχάγη αλλά με την ποιότητά της έφτασε στη νίκη με ανατροπή και έκανε το 2/2 στον 1ο όμιλο. Οι Δανοί με σωστή τακτική έκλεισαν τους χώρους και μάλιστα προηγήθηκαν στο 56′ με το σουτ του Λεράγκερ για να ακολουθήσει και μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ελγιουνούσι. Οι Βαυαροί ισοφάρισαν στο 67′ με τον Μουσιάλα και στο 87′ ο «καυτός» 18χρονος Τελ με τρομερό σουτ μετά την ασίστ πάρε-βάλε του Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

 

Λανς και Σεβίλλη έκαναν άνω-κάτω τον 2ο όμιλο με τα αποτελέσματά τους απέναντι σε Άρσεναλ (2-1) και Αϊντχόφεν (2-2) αντίστοιχα.

Η Σεβίλλη προηγήθηκε με τον Γκούντελι στο 68′ που αξιοποίησε το γύρισμα του Ράμος κι ενώ νωρίτερα, στο 52′, το πανέμορφο γκολ του Πεδρόσα ακυρώθηκε για χέρι στην αρχή της φάσης.

Ένα ανόητο πέναλτι του Ράμος έδωσε την ευκαιρία στον Λουκ Ντε Γιονγκ να σκοράρει με πέναλτι απέναντι στην πρώην ομάδα του στο 85′ αλλά οι Ανδαλουσιάνοι φρόντισαν να απαντήσουν ξανά. Ο Λουκεμπάκιο συνεργάστηκε στα δεξιά με τον Χουάνλου, εκείνος σέντραρε στην περιοχή κι ο Εν Νεσιρί (που είχε δύο δοκάρια!) με καρφωτή κεφαλιά δυναμίτη έκανε το 1-2. Οι Ολλανδοί είχαν ξανά την απάντηση αφού στην εκπνοή και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τέζε πλάσαρε για το 2-2 που διατηρεί το ενδιαφέρον στον όμιλο.

 

Στη Γαλλία η Άρσεναλ προηγήθηκε στο 14′ με το γκολ του Ζεσούς απέναντι στη Λανς αλλά μέσα σε λίγα λεπτά η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε πλήρως. Η Λανς ισοφάρισε με ωραίο γκολ του Τόμασον στο 25′, κράτησε απενεργοποιημένα τα όπλα των Λονδρέζων και με το τρομερό σουτ του Γουαχί στο 69′ ολοκλήρωσε την ανατροπή και πανηγύρισε τεράστιο τρίποντο ενώ έσπασε το φετινό αήττητο των Λονδρέζων σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Κεφάλι στον 3ο όμιλο πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα τρελό αλλά πολύ χορταστικό ματς στον ιταλικό νότο απέναντι στη Νάπολι (2-3). Οι πρωταθλητές Ιταλίας έκαναν το… λάθος να προηγηθούν στο 19′ με την κεφαλιά του Έστιγκαρντ και… αγρίεψαν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία έφτασε στην ανατροπή μέσα σε 7′.

Ο Βινίσιους μετά από λάθος στην άμυνα και υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1 και στο 34′ ανέλαβε δράση (ποιος άλλος;) ο τρομερός Μπέλιγχαμ που έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Ιταλών και σκόραρε όπως κάνει σχεδόν σε κάθε ματς φέτος.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά ισοφάρισε (2-2) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζιελίνσκι στο 54′ έπειτα από παράβαση του Νάτσο αλλά η Ρεάλ με ένα ασύλληπτο σουτ του Βαλβέρδε (η μπάλα βρήκε στον Μερέτ και κατέληξε στα δίχτυα) έφτασε στο τρίποντο στο 78′.

 

Η Ίντερ πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο και το έκανε με πολύ επιβλητική εμφάνιση στο «Μεάτσα». Οι Νερατζούρι επιβλήθηκαν με 1-0 της Μπενφίκα (που έμεινε χωρίς νίκη) αφού έχασαν σωρηδόν ευκαιρίες (με αποκορύφωμα το δοκάρι του Λαουτάρο Μαρτίνες) για να δώσει τη λύση με πλασέ ο Μάρκους Τουράμ με πλασέ στο 62′ έπειτα από γύρισμα του Ντάμφρις από τα δεξιά.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Κοπεγχάγη – Μπάγερν 1-2 (56′ Λεράγκερ / 67′ Μουσιάλα, 83′ Τελ)

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γαλατάσαραϊ 2-3 (17′, 67′ Χόιλουντ / 23′ Ζαχά, 71′ Ακτούρκογλου, 81′ Ικάρντι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπάγερν 6
  2. Γαλατάσαραϊ 4
  3. Κοπεγχάγη 1
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Αϊντχόφεν – Σεβίλλη 2-2 (86′ πεν. Ντε Γιονγκ, 90+5′ Τέζε / 68′ Γκούντελι. 87′ Εν Νεσιρί)

Λανς – Άρσεναλ 2-1 (25′ Τόμασον, 69′ Γουαχί / 14′ Ζεσούς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λανς 4
  2. Άρσεναλ 3
  3. Σεβίλλη 2
  4. Αϊντχόφεν 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα 2-3 (30′, 37′ Μπέκερ / 41′ Νιακατέ, 51′ Μπρούμα, 90+4′ Κάστρο)

 

Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (19′ Έστιγκαρντ, 54′ πεν. Ζιελίνσκι / 27′ Βινίσιους, 34′ Μπέλιγχαμ, 78′ αυτ. Μερέτ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 6
  2. Νάπολι 3
  3. Μπράγκα 3
  4. Ουνιόν Βερολίνου 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Ζάλτσμπουργκ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2 (7′ Ογιαρθάμπαλ, 27′ Μπράις)

 

Ίντερ – Μπενφίκα 1-0 (62′ Τουράμ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 4
  2. Ίντερ 4
  3. Ζάλτσμπουργκ 3
  4. Μπενφίκα 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς