21.7 C
Athens

H ατάκα Λιόλιου για την περιβόητη αποζημίωση του Ιτούδη και η αισιοδοξία για το Προολυμπιακό

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στα πλαίσια της παρουσίασης του Βασίλη Σπανούλη ως νέου τεχνικού της εθνικής Ελλάδας, μίλησε και για τον προκάτοχο του, Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος αποχώρησε ως αποτυχημένος μετά από σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της επίσημης αγαπημένης.

Ο Λιόλιος τόνισε πως παρότι το δικαιούταν ο Ιτούδης δεν αξίωσε καμία αποζημίωση, ενώ θα συνεχίσει να βρίσκεται ως σύμβουλος στο πλάι της εθνικής.

Λιόλιος: Καταλληλότερος για τη θέση ο Σπανούλης, από στρατιώτης γίνεται ο στρατηγός της εθνικής

Παράλληλα, μίλησε και για το Προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού, που η χώρα μας διεκδικεί από τη FIBA.

Για το θέμα του Ιτούδη είπε:

«Είχαμε τρία χρόνια συμβόλαιο και όταν συναντηθήκαμε θεωρήσαμε καλό να μη συνεχιστεί ο τρίτος χρόνος. Παρότι είχε τη δυνατότητα, δεν αξίωσε καμία αποζημίωση. Απεναντίας δήλωσε πως θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί την Εθνική ομάδα γιατί είναι fan της Εθνικής ομάδας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η Εθνική ομάδα χρειάζεται όλους μας. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, τους προπονητές για τον καθοδήγηση και μας να τους βοηθούμε. Χρειάζεται όμως και σας, τους δημοσιογράφους, να έχουν θετική ενέργεια. Αυτό σημαίνει γροθιά. Όλοι να στηρίζουμε την Εθνική ομάδα από τη θέση που έχουμε. Η Εθνική ομάδα είναι όλοι μας και πάνω από όλους μας. Σας το ζητώ και είμαι σίγουρος πως θα το κάνετε».

Αναφορικά με το Προολυμπιακό τουρνουά είπε 

“Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Έχουμε να κάνουμε τέτοια διοργάνωση 16 χρόνια, αν την πάρουμε τελικά. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μάς κάνει την τιμή και μας τη δώσει, γιατί θα έχουμε και τον επόμενο χρόνο, το 2025, το Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Σημαίνει ότι ξαναμπαίνουμε στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια.

Στις 15 Νοεμβρίου θα ξέρουμε, δεν είναι εύκολη διαδικασία, γιατί υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Η ΕΟΚ είναι εδώ για να βοηθά την Εθνική ομάδα, πάντα όμως σε ένα σωστό δημοσιονομικά περιβάλλον.

Δεν πρόκειται αυτό να επηρεάσει τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Η Εθνική ομάδα είναι ο πυλώνας, αλλά υπάρχει το ερασιτεχνικό μπάσκετ, υπάρχουν τα σωματεία και πρέπει να στηρίξουμε για να βοηθηθεί στο μέλλον και η Εθνική ομάδα”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς