24 C
Athens

Λιόλιος: Καταλληλότερος για τη θέση ο Σπανούλης, από στρατιώτης γίνεται ο στρατηγός της εθνικής

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο κατά την παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη ως νέου προπονητή της εθνικής, χαρακτηρίζοντας τον ως το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει τη θέση που άφησε κενή ο Δημήτρης Ιτούδης

Ο Βαγγέλης Λιόλιος καλωσόρισε τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της εθνικής, στην επίσημη παρουσίαση του που γίνεται αυτή την ώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ευχαρίστησε τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Ιτούδη και στη συνέχεια χαρακτήρισε ως καταλληλότερο για τη θέση τον Βασίλη Σπανούλη που είναι επίσημα από χθες (2/10) ο νέος τεχνικός του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως ο Δημήτρης Σπανούλης ήταν πάντα ένας στρατιώτης της εθνικής που από εδώ και στο εξής γίνεται ο στρατηγός.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή. Θέλω ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον προηγούμενο ομοσπονδιακό, τον κύριο Ιτούδη για όλη τη βοήθεια τα δύο χρόνια στην Εθνιή ομάδα. Και ξεχωριστή αναφορά στον Σωτήρη Μανωλόπουλο ο οποίος έδωσε όλο το είναι του για να προκριθεί η Εθνική στο Παγκόσμιο της Μανίλα.

Στο Eurobasket και στο Mundobasket είχαμε δύο διαφορετικά στοιχεία. Την πρώτη χρονιά είχαμε συστράτευση και τη δεύτερη ομόνοια, σύνολο, ομάδα. Η σκέψη μας ήταν ότι χρειαζόμασταν και τα δύο. Και συστράτευση και ομάδα. Αυτή είναι η εθνική ομάδα, δεν είναι σύλλογος. Η ΕΘνική δεν είναι σύλλογος, εκπροσωπεί όλους και είναι πάνω απ΄ όλους μας».

Για την επιλογή του Βασίλη Σπανούλη: «Από την πρώτη στιγμή και αβίαστα ο Σπανούλης είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτήν την θέση. Η Εθνική έχει να παρουσιαστεί ξανά όπως στο παρελθόν. Είναι λίγο αστείο να πούμε καλωσήρθες στον Βασίλη. Εδώ ήσουν πάντα. Ήταν πάντα ένα στρατιώτης. Από χθες είναι ο στρατηγός».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς