17 C
Athens

Κλάτενμπεργκ: Θα βοηθούσε να υπάρχουν μέσα στην αίθουσα του VAR πρώην ποδοσφαιριστές

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μίλησε στην εκπομπή «It’s All Kicking Off» της Daily Mail και έκανε τη δική του πρόταση ώστε το VAR να λειτουργεί καλύτερα.

Ο σύμβουλος διαιτησίας της SuperLeague μίλησε με αφορμή το λάθος που έγινε στο ντέρμπι της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ στη φάση που σκόραρε ο Λουίς Ντίας και ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το απίστευτο μπέρδεμα και ο λόγος που οδήγησε στην ακύρωση του γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ

Μάλιστα έκανε μια εναλλακτική πρόταση, λέγοντας πως θα βοηθούσε να μπαίνουν στην αίθουσα VAR πρώην ποδοσφαιριστές ως AVAR ή δεύτεροι AVAR.

Αναλυτικά:

«Νομίζω πως θα βοηθήσει να βρίσκονται πρώην παίκτες στην αίθουσα του VAR. Μπορούν να είναι AVAR ή δεύτεροι AVAR. Έτσι θα έχουμε δύο ή τρεις ανθρώπους κι έναν πρώην ποδοσφαιριστή μέσα στο μπουθ και όταν υπάρχει μία απόφαση για πέναλτι θα έχουν μία ξεκάθαρη κουβέντα κι έπειτα θα αποφασίσουν μαζί.

Νομίζω θα βοηθήσει ειδικά στην διαπίστωση των φάουλ, των αποβολών με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ναι ακολουθούμε όλοι τα ίδια, για παράδειγμα νομίζω πως όλοι οι διαιτητές θα απέβαλαν τον Κέρτις Τζόουνς (στο ματς της Τότεναμ με την Λίβερπουλ) την Κυριακή.

Μερικοί παίκτες θα υποστηρίξουν πως ήταν σκληρή (σαν απόφαση) άλλοι πως είναι ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα – έτσι ουσιαστικά θα βάλουμε έναν διαιτητή να λέει την γνώμη του για την φάση σ’ έναν πρώην ποδοσφαιριστή κι εκείνος το ίδιο αντίστοιχα.

Μετά θα μπορούν να αποφασίσουν με συνέπεια. Έτσι εγώ είμαι μέσα γι’ αυτό και ελπίζω στο μέλλον αυτοί να το δοκιμάσουν για να φανεί αν όντως θα μειώνει τα λάθη, επειδή όλοι αυτό θέλουμε στο τέλος της ημέρας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς