15.9 C
Athens

Το απίστευτο μπέρδεμα και ο λόγος που οδήγησε στην ακύρωση του γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ

Επική ασυνεννοησία ανάμεσα σε διαιτητή και VAR στο ματς της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσαν διαιτητής και VAR στον αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, όπου ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Λουίς Ντίας και μάλιστα για έναν απίστευτο λόγο όπως αποκαλύπτουν τα αγγλικά Μέσα.

Αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 26′ και με 9 από το 69′, η Λίβερπουλ βρέθηκε μια ανάσα από το να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο το αυτογκόλ του Μάτιπ στις καθυστερήσεις του αγώνα χάρισε τη νίκη στην Τότεναμ.

Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-1: Τεράστια νίκη στο 96′ και στο -1 από την κορυφή η ομάδα του Ποστέκογλου

Οι Κόκκινοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας όταν το σκορ ήταν 0-0. Ο Κολομβιανός εξτρέμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το συμπέρασμα που έβγαινε από όλα τα ριπλέι ήταν πως έφυγε από κανονική θέση. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και η Λίβερπουλ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, ο λόγος που δεν μέτρησε το γκολ ήταν επειδή ο διαιτητής VAR δεν κατάλαβε την αρχική υπόδειξη του διαιτητή μέσα στο γήπεδο.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη και αποδίδοντας το λάθος στο γκολ του Ντίας σε παρανόηση από την πλευρά του VAR.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, ο διαιτητής VAR δεν κατάλαβε πως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έβαλε τις γραμμές όπου έδειχναν τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να καλύπτεται και έδωσε εντολή πως ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί.

Έτσι συνειδητοποίησε το λάθος του όταν είδε τους ποδοσφαιριστές της Τότεναμ να εκτελούν το ελεύθερο αλλά πια ήταν αργά. Μάλιστα ενημέρωσε τον διαιτητή για το λάθος που είχε γίνει, όμως αυτός δεν μπορούσε να κάνει κάτι καθώς τα δευτερόλεπτα είχαν κυλήσει και το παιχνίδι είχε συνεχιστεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς