23.2 C
Athens

Ανακοίνωση της Λίβερπουλ για διαιτησία και VAR: Απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός «ανθρώπινο λάθος»

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε το Σάββατο στο Λονδίνο από την Τότεναμ παίζοντας με 9 παίκτες, αλλά όλη η κουβέντα στην Αγγλία περιστρέφεται γύρω από το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίας στο 0-0. Όπως έγινε γνωστό, ο μη καταλογισμός του γκολ (που αρχικώς είχε υποδειχθεί ως οφσάιντ) αποδόθηκε σε παρανόηση του VARίστα, με αποτέλεσμα να προκύψει επίσημη αντίδραση από τη διοίκηση των Ρεντς.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Λίβερπουλ

«Αποδεχόμαστε πλήρως το ότι οι διαιτητές εργάζονται υπό μεγάλες πιέσεις, αλλά αυτές οι πιέσεις υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μειώνονται με την ύπαρξη και την εφαρμογή του VAR. Συνεπώς, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να ληφθεί η σωστή απόφαση και το ότι δεν υπήρξε μεταγενέστερη παρέμβαση.

Το απίστευτο μπέρδεμα και ο λόγος που οδήγησε στην ακύρωση του γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ

Ότι τέτοιες αστοχίες έχουν χαρακτηριστεί ως σημαντικό ανθρώπινο λάθος, είναι επίσης απαράδεκτο. Και όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να καθορίζονται μόνο με την επανεξέταση και με πλήρη διαφάνεια.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία της μελλοντικής λήψης αποφάσεων, όπως ισχύουν για όλους τους συλλόγους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τέτοιου είδους καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν.

Στο μεταξύ, θα διερευνήσουμε το εύρος των διαθέσιμων επιλογών, δεδομένης της σαφούς ανάγκης για κλιμάκωση και επίλυση του θέματος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς