23.2 C
Athens

Η πετυχημένη συνταγή του Μπαρτζώκα κόντρα στους ανανεωμένους Πράσινους για την πρώτη κούπα της σεζόν

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα απέναντι στον Παναθηναϊκό του Αταμάν 🏀Ο Σλούκας θέλει τον πρώτο του τίτλο με τα πράσινα κόντρα στην πρώην του ομάδα που έχει το know how για να κερδίζει τον αιώνιο αντίπαλο της με κάθε τρόπο και σε κάθε έδρα τα τελευταία χρόνια

Έφτασε η ώρα για την πρώτη κούπα της σεζόν στο μπάσκετ. Αυτή, όπως και πέρυσι, αφορά το Σούπερ Καπ που φιλοξενείται και φέτος στο νησί της Ρόδου και στον τελικό βρίσκονται οι συνήθεις ύποπτοι και αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι μεν Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν με σχετική άνεση και όμορφο μπάσκετ το εμπόδιο του μαχητικού Περιστερίου του Βασίλη Σπανούλη στον πρώτο ημιτελικό και οι δε Πράσινοι απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Ματίας Λεσόρ και οργανωτή από την περιφέρεια τον Σλούκα.

Και τώρα, οι δυο τους. Ένα ντέρμπι που περίμεναν πολλοί πριν καν ξεκινήσει να τρέχει η σεζόν. Οι λόγοι αρκετοί, αλλά ο στόχος ένας. Το τρόπαιο. Θα ναι είτε ένα ακόμη για τον Ολυμπιακό επί εποχής Μπαρτζώκα τα τελευταία δύο χρόνια είτε ή επιστροφή στους τίτλους για τον Παναθηναϊκό, που πλέον έχει τον Αταμάν στην άκρη του πάγκου του.

Ο Τούρκος τεχνικός είναι ξεκάθαρα ένα από τα πρόσωπα του αποψινού (30/9) τελικού. Οι μαζεμένες και ποιοτικές μεταγραφές των Πρασίνων έχουν αλλάξει το κλίμα στην ομάδα, που πέρυσι ήταν βαριά άρρωστη στο αγωνιστικό κομμάτι όντας πολύ μακριά από το να μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Σλούκας είναι το άλλο πρόσωπο κλειδί του τελικού. Οι λόγοι είναι οι προφανείς. Πρώτο παιχνίδι απέναντι στην πρώην του ομάδα, με όλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και μάλιστα ως παίκτης του μεγάλου αντιπάλου. Η ώρα της κρίσης, από πολύ νωρίς.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός πάει με τη φιλοσοφία που είχε και τα προηγούμενα χρόνια επί Μπαρτζώκα. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, μπάσκετ σαν… μουσικές καρέκλες, αναβάθμιση εκεί που χρειάστηκε και το καλύτερο δίδυμο σέντερ στην Ευρώπη με Φαλ και Μιλουτίνοφ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το know how, δείχνουν να έχουν δέσει ήδη και με ιδανικό τρόπο τα νέα στοιχεία και πρόσωπα στο ρόστερ τους και θέλουν όσο τίποτα την πρώτη κούπα, από τις τρεις που θα διεκδικήσουν, μέσα στη χρονιά.

Ένας τελικός διαφορετικός από όλους τους άλλους. Δύο ομάδες πολύ διαφορετικές σε φιλοσοφία και ιστορία, αλλά κάτι τους ενώνει. Η δίψα για νίκες και τρόπαια. Μάχη γιγάντων στην Κρήτη κι όποιος αντέξει… 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς