16.4 C
Athens

Ορμπελίν Πινέδα, το παιδί για όλες τις δουλειές στην ΑΕΚ

Ο Μεξικανός αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι της Λεωφόρου και πλέον οι θέσεις που δεν έχει παίξει με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι ελάχιστες

Το γκολ του Ορμπελίν Πινέδα ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ που ήταν η θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η Ένωση έσπασε το αήττητο των Πρασίνων στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον αυτή και ο Ολυμπιακός είναι οι μοναδικές ομάδες χωρίς ήττα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Στίβεν Τσούμπερ, που έφερε στα ίσα το ματς και ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στον Ορμπελίν Πινέδα για το τελικό 1-2.

Ο Ελβετός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά και είναι ίσως το σημαντικότερο γρανάζι αυτή τη στιγμή στη μηχανή του Ματίας Αλμέιδα, αλλά ο Πινέδα του κλέβει λίγο από τη δόξα και ας μην είναι μέχρι στιγμής τόσο εντυπωσιακός όσο την περασμένη σεζόν.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Μεξικανό, που κάνει τα πάντα και συμφέρει. Ο 27χρονος έχει αγωνιστεί σχεδόν παντού και δεν αποκλείεται σύντομα να καλύψει και τις θέσεις που έχει αφήσει κενές προς ώρας.

Χθες (25/9) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και ως αριστερός μπακ από το 75′ και μετά, όταν ο Μοχαμάντι πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Μεξικανός έχει αγωνιστεί ως τώρα με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε όλες τις θέσεις του κέντρου (μαζί και δεκάρι), στις δύο πλευρές των εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός και δεξιός μπακ.

Οι μόνες θέσεις -χωρίς υπερβολή- που του έχουν απομείνει είναι να αγωνιστεί μόνος του ως σέντερ φορ, στην άμυνα και τερματοφύλακας. Το τελευταίο φυσικά και μοιάζει απίθανο, ενώ για τα άλλα δύο δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά, αφού ο Πινέδα έχει αποδειχθεί το παιδί για όλες τις δουλειές.

Το χθεσινό του γκολ που χάρισε τη νίκη στην Ένωση ήταν το πρώτο του φέτος, ενώ συνολικά μετράει 11 γκολ και 4 ασίστ σε 51 εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς