19.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Μεγάλη νίκη με ανατροπή στη Λεωφόρο η Ένωση (vid)

Το γκολ του Πινέδα χάρισε στην ΑΕΚ μια σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο παρά το γρήγορο 1-0 του Τζούρισιτς και πλέον η ομάδα του Αλμέιδα είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι μόνες αήττητες στη φετινή Super League

Μπορεί για τον Παναθηναϊκό η συγκυρία στην οποία βρήκε την ΑΕΚ να έμοιαζε ιδανική βάσει απουσιών, προγράμματος και καταπόνησης, ωστόσο στο γήπεδο αποδείχθηκε κάτι διαφορετικό.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», έμοιαζαν να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα που ήθελαν αλλά η Ένωση των αρκετών αλλαγών (και του νεοαποκτηθέντα Κάλενς που έκανε ντεμπούτο κι αποχώρησε τραυματίας) έφτασε σε μεγάλο διπλό (1-2) με αποτέλεσμα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ έφτασε τους οχτώ βαθμούς (με ματς λιγότερο) και παρέμεινε αήττητη μετά από πέντε αγωνιστικές μαζί με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει 13.

Ο Πινέδα – που αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ στα τελευταία 20′ – σκόραρε για τρίτη φορά απέναντι στους Πράσινους, οι οποίοι είχαν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία γραμμή και τεράστια κενά στην πλάτη του Κώτσιρα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ένα κακό κι ένα καλό νέο για τον Παναθηναϊκό με τη σέντρα του αγώνα. Στην πρώτη φάση, ο Μάγκνουσον προσγειώθηκε άτσαλα μετά από διεκδίκηση μιας κεφαλιάς κι αποχώρησε με τραυματισμό, με τον Γέντβαϊ να παίρνει τη θέση του στο 4′.

 

Παρά το απρόοπτο, οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό κι αφού απείλησαν τον Στάνκοβιτς με σουτ του Βιλένα.

Ο Ιωαννίδης μακριά από την περιοχή πέρασε κάθετη πάσα για Τζούρισιτς που έκανε κίνηση στην περιοχή κι αυτός από δύσκολη γωνία πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Αμέσως όμως, η Ένωση άρχισε να κάνει το παιχνίδι της και μετά το 1-0 κυριάρχησε κατά κράτος. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ασταμάτητος και εις διπλούν επιχείρησε (ανεπιτυχώς) κι από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 24′ από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε τρομερή κεφαλιά εξ επαφής αλλά ο Μπρινιόλι απογειώθηκε και στον σταμάτησε ξανά στη μεγαλύτερη φάση της Ένωσης.

Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, να δημιουργήσει φάσεις και να ελέγξει τον ρυθμό, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο 36′ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια. Ο Ελίασον τροφοδότησε τον Λιβάι Γκαρσία που στη μονομαχία κέρδισε τον Χουάνκαρ και η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ που με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 1-1.

 

Ο καλός ρυθμός δεν διαταράχθηκε από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να διατηρεί τη δυναμική που είχε και στο πρώτο μέρος, για να δημιουργήσει τις πρώτες επικίνδυνες φάσεις της με τον Πινέδα στο 48′ και τον Λιβάι Γκαρσία ένα λεπτό αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή με τον Βιλένα, αλλά τίποτα περισσότερο. Ο Γαλανόπουλος γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αρκετές περιπτώσεις, πριν τον περάσει τελικά εκτός γηπέδου ο Αλμέιδα για να φρεσκάρει το κέντρο του.

 

Αυτό συνέβαλε στο να ελέγξει την κατάσταση ξανά η ΑΕΚ και στο 70′ να φτάσει στο νικητήριο γκολ της ανατροπής (το οποίο εξετάστηκε ενδελεχώς από τον VAR). Ο Τσούμπερ είχε χρόνο από τα αριστερά, σέντραρε για τον Πινέδα που πρόλαβε την έξοδο του Μπρινιόλι και τσίμπησε την μπάλα στέλνοντάς τη στα δίχτυα του Ιταλού.

 

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε ικανός να βρει το γκολ της ισοφάρισης παρά τις δύο τελικές που βρήκε με Ιωαννίδη και Αράο μέσα σε ένα λεπτό (στην πρώτη ο Στάνκοβιτς εκτινάχθηκε εντυπωσιακά), με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα και να φτάσει σε μια τεράστιας σημασίας νίκη στη Λεωφόρο μερικά 24ωρα μετά το διπλό στο Μπράιτον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 1-2

Σκόρερ: 10′ Τζούρισιτς / 36′ Τσούμπερ, 70′ Πινέδα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Σότσα (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Μπερνάρ, Χουάνκαρ, Παλάσιος / Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλος, Αραούχο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ λ. τρ. Γέντβαϊ), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν Πέρεθ (70′ Αράο), Βιλένα, Τζούρισιτς (71′ Παλάσιος), Μαντσίνι (79′ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ λ. τρ. Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63′ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (75′ Αραούχο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς