22.6 C
Athens

Οργισμένος για τα επεισόδια στο Άγιαξ – Φέγενορντ ο Φαν Μπάστεν: «Να σταματήσει το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία»

Την οργή του για τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα σε Άγιαξ και Φέγενορντ εξέφρασε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Το μεγάλο ντέρμπι δεν τελείωσε ποτέ, με τους φίλους του Αιάντα που έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του εδώ και 58 χρόνια, να πετάνε καπνογόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα τους 0-3 πίσω στο σκορ.

Μάλιστα μετά την οριστική διακοπή ξέσπασαν άσχημα επεισόδια, ενώ λίγες ώρες μετά το τέλος του ντέρμπι ο Σβεν Μίσλιντατ απολύθηκε.

Σκηνές χάους στην Amsterdam Arena, οπαδοί του Άγιαξ άρχισαν να σπάνε τα πάντα στο γήπεδο (vid)

Ο θρυλικός Ολλανδός επιθετικός, Μάρκο Φαν Μπάστεν, ξέσπασε όσα έγιναν και ζήτησε τη διακοπή του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε: «Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει! Το καλύτερο θα ήταν να ανασταλεί η δράση για ένα διάστημα. Είναι κάτι που βλέπουμε συνέχεια πλέον, από οργανωμένη δράση οπαδών. Η διακοπή του αγώνα έγινε εσκεμμένα, είχαν το σκοπό να σταματήσει το ματς και το κατάφεραν. Αν δεν ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα γήπεδα, γιατί να παίζουμε ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το λύσουμε, αν εξακολουθούμε να θεωρούμε το ποδόσφαιρο σημαντικό για μας. Ειδάλλως δεν έχει νόημα πλέον, έτσι; Είναι σκέτη τρέλα!

Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα. Δεν έπρεπε να συνεχιστεί έτσι το παιχνίδι. Οι φίλοι της Φέγενορντ μπορούν να λένε ότι θα πετύχαιναν κι άλλα γκολ και ότι δεν θα ήταν δίκαιο για αυτούς να λήξει 0-3. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας το κατακυρώσουν και με 0-5»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς