18.6 C
Athens

Γκολ και ρεκόρ για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο

Ιστορία έγραψε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη χθεσινή νίκη του Άρη απέναντι στον Παναιτωλικό με 3-0, με το γκολ που πέτυχε στο 85ο λεπτό.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του Άρη που σκόραρε σε αγώνα πρωταθλήματος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρονάλντο Γκιάρο, ο οποίος ήταν 36 ετών και 214 ημερών όταν πέτυχε το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα με τους Κίτρινους (Παναθηναϊκός – Αρης 2-1, στις 20 Σεπτεμβρίου 2009). Πλησιάζοντας στη συμπλήρωση των 37 του χρόνων (36 ετών και 311 ημερών), ο Χριστοδουλόπουλος έγινε παράλληλα ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει σκοράρει στη φετινή σεζόν, μετά τον Ελ Αραμπί και το γκολ του στο Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0.

Ο Άρης είχε να πανηγυρίσει γκολ Έλληνα ποδοσφαιριστή από τις 5 Μαΐου 2021, όταν ο Δημήτρης Μάνος είχε σκοράρει στο Άρης – Ολυμπιακός 1-1 για τα Playoffs του πρωταθλήματος. Από τότε οι Κίτρινοι έχουν σημειώσει 101 τέρματα με ξένους ποδοσφαιριστές στους 76 αγώνες που μεσολάβησαν.

Τη στιγμή που σημείωσε το πρώτο του γκολ με τους Θεσσαλονικείς, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε στην κατοχή του ένα ακόμα σημαντικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τους πέντε μεγάλους του πρωταθλήματος (8 γκολ με τον ΠΑΟΚ, 15 με τον Παναθηναϊκό, 12 με την ΑΕΚ, τέσσερα με τον Ολυμπιακό και ένα με τον Άρη).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς