20.9 C
Athens

Άρης – Παναιτωλικός 3-0: Πάτησε στην 6άδα με γκολάρες Μορόν

Τα δυο όμορφα γκολ του Λορέν Μορόν καθάρισαν το ματς για τον Άρη, ο οποίος πάτησε για πρώτη φορά στην 6άδα φέτος με 7 σερί βαθμούς επί ημερών Άκη Μάντζιου

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μορόν ο Άρης επικράτησε με 3-0 του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες.

Το αήττητο σερί για τον Άρη από τη στιγμή που στον πάγκο κάθισε ο Άκης Μάντζιος συνεχίζεται. Οι Κίτρινοι συμπλήρωσαν 3 ματς αήττητοι μετά τη νίκη κόντρα στον Αστέρα και την ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας και βαδίζουν στον δρόμο της ηρεμίας και της βελτίωσης.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πάτησαν ποτέ το πόδι στο γκάζι, έπαιξαν όσο χρειαζόταν και όντας αποτελεσματικοί έβαλαν 3 βαθμούς στο σακούλι τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μορόν που δείχνει συνεχώς ανεβασμένος και πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του. O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άρη και έγραψε ιστορία καθώς έχει σκοράρει και με αυτές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο από αυτό την προηγούμενη αγωνιστική στην ήττα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Κλ. Βικελίδης».

Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3′, με τον Καρέλη να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και να προσπαθεί να Κρεμάσει τον Κουέστα που δεν την πάτησε και τελείωσε τη φάση υπέρ του.

Στο 21′ ο Άρης προειδοποίησε με ένα μακρινό σουτ του Σουλεϊμάνοφ που έκανε το ντεμπούτο του και ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το γκολ. Ο Μορόν υποδέχθηκε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού του άφησαν τον χώρο και τον χρόνο να σκεφτεί τι θα κάνει και αυτός τους τιμώρησε στέλνοντας με συρτό σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ρυθμός που δεν ήταν και πολύ υψηλός έπεσε ακόμη παραπάνω και οι μόνες απειλές ήταν κάποια σουτ από πλευράς γηπεδούχων εκτός περιοχής, με καλύτερο αυτό του Φεράρι στο 42′.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε κι πάλι με τον Παναιτωλικό να έχει την πρώτη φάση κι πάλι με τον Καρέλη. Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο κλασσική όσο στην αρχή του αγώνα και ανησύχησε ακόμη λιγότερο τον Κουέστα.

Ο Άρης χωρίς να ανεβάσει και πάλι αρκετά τον ρυθμό του έφτασε σε μεγάλη φάση και γκολ με διαφορά ενός λεπτού. Ο Μορόν στο 54′ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο, πλάσαρε, αλλά είδε τον Μαυρία να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του και να του στερεί το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι.

Αυτό δεν μπόρεσε να του το στερήσει κανείς ένα λεπτό αργότερα, όταν με ωραίο τελείωμα στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μενέντες έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν αμέσως και τρίτο τέρμα και ουσιαστικά ήταν η μοναδική φορά στο παιχνίδι που ανέβασαν τόσο υψηλά τον ρυθμό. Το γκολ ωστόσο δεν ήρθε στα αμέσως επόμενα λεπτά του 2-0 και ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και πάλι τον ρυθμό.

Υποψίες ευκαιριών και προσπάθειες υπήρχαν από εκεί και μετά και από τις δύο πλευρές χωρίς όμως κάτι το σοβαρό. Όλα αυτά μέχρι το 85′, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη για το 3-0.

Ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγραψε με το κεφάλι το 3-0. Ο Καπίνο έκανε προσπάθεια να αποκρούσει, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά και μετά τον έλεγχο του VAR.

Στα λίγα λεπτά μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι Κίτρινοι πανηγύρισαν την επιστροφή τους στις νίκες με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Νταρίντα (88′ Παναγίδης), Βερστράτε (77′ Εμβοντό), Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (64′ Κάρλσον), Μενέντες (77′ Χριστοδουλόπουλος) , Μορόν (64′ Πάρντο)

Παναιτωλικός (Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας, Ντουάρτε, Οικονόμου, Σίλβα, Μπαλντασάρα (61′ Ξενιτίδης), Πέρες, Χουάνπι (84′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (61′ Ντίας), Φεντερίκο Ντουάρτε (84′ Λιάβας), Καρέλης (84′ Πέντρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς