16.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0: Ροτέισον και τριπλό ποδαρικό για Γιόβετιτς, Ιμπόρα και Ποντένσε! (hls)

Τεσσάρα στο ρελαντί για τον Ολυμπιακό με τους Γιόβετιτς και Ιμπόρα να βρίσκουν δίχτυα για πρώτη φορά, αλλά και τον Ποντένσε να σκοράρει ξανά με τα ερυθρόλευκα μετά τον Δεκέμβριο του 2019

Η αναμέτρηση με την Κηφισιά για τον Ολυμπιακό ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε οι νεοαποκτηθέντες να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ιδανική συγκυρία για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ώστε να προχωρήσει σε ροτέισον ενόψει των τριών πολύ απαιτητικών αναμετρήσεων που ακολουθούν με Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Μπάτσκα Τόπολα.

Ο Ισπανός προπονητής έκανε έξι αλλαγές συγκριτικά με την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ και οι Ερυθρόλευκοι με σβηστές μηχανές επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας με 4-0 των νεοφώτιστων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο Φάληρο καθώς τόσο ο Ντάνιελ Ποντένσε όσο και ο Στέφαν Γιόβετιτς και ο Βιθέντε Ιμπόρα πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τα ερυθρόλευκα (ο Πορτογάλος πέτυχε το παρθενικό στην επιστροφή του στο Λιμάνι) ενώ ο Ελ Κααμπί συνέχισε από εκεί που σταμάτησε απέναντι στους Γερμανούς.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έμεινε χαμηλά στη βαθμολογία και έχει στο μυαλό της την αναμέτρηση με τη Λαμία (ομάδα με την οποία έχουν τους ίδιους στόχους) ενώ ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να παίζει ανοιχτά και μάλιστα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 9′ όταν ο Τετέι έφυγε τετ α τετ αλλά παρεμποδίστηκε από αμυντικούς του Ολυμπιακού και ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε.

Ιπαλίμπο και Ματέους Σάντος φρόντισαν να διατηρήσουν την επιθετικότητα των νεοφώτιστων αλλά μετά το 20′ ο Ολυμπιακός (που ήδη είχε μία ευκαιρία με τον κινητικό Σολμπάκεν) επέβαλε τον ρυθμό του και καθάρισε το τρίποντο από ημίχρονο.

Στο 21ο λεπτό ο Κατοίκος υπέδειξε πέναλτι στο σπρώξιμο του Πέιου στον Ποντένσε και με α λα πανένκα εκτέλεσε ο Ελ Κααμπί πέτυχε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα μετά τον Δεκέμβρη του 2019 μετά τη συστημένη σέντρα του Ορτέγκα από τα αριστερά.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ αλλά ο Κρίστινσον επενέβη στο τετ α τετ με τον Σολμπάκεν στο 40′.

Ο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τις αλλαγές πριν το 60′ ελέω… διαχείρισης και στο 64′ είδε τον Γιόβετιτς να σκοράρει το πρώτο του γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (τον κλώτσησε ο Παπασάββας).

Στο… ρελαντί και χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0 στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Ιμπόρα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπιέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 4-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 21′ πεν. Ελ Κααμπί, 25′ Ποντένσε, 64′ πεν. Γιόβετιτς, 90+4′ Ιμπόρα

Διαιτητής: Κατοίκος

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος / Πέιος, Μασούρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74′ Πορόσο), Ντόη, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58′ Καρβάλιο), Καμαρά (46′ Ιμπόρα), Σκάρπα, Σολμπάκεν (69′ Μπιέλ), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58′ Γιόβετιτς)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μασούρας (61′ Γκόμπελιτς), Τσάπαν, Βαφέας, Λούμορ, Ιπαλίμπο (80′ Παρράς), Πέιος (74′ Αντούνες), Παπασάββας (72′ Κωνσταντακόπουλος), Αντερέγκεν, Τέτει, Ματέους Μπαρμπόσα (61′ Ίλιεφ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς