21.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Μακάμπι 71-68: Ο εκτελεστής Πίτερς το πήρε ξανά προσωπικά (vids)

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα, είδαν τον Πίτερς να σημειώνει 21 πόντους και κατέκτησαν την 1η θέση στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» εν αναμονή της ανακοίνωσης του Ίγκνας Μπραζντέικις

Η μεγαλύτερη είδηση από την παρουσία του Ολυμπιακού στο φετινό «Νεόφυτος Χανδριώτης» δεν ήταν αγωνιστική αλλά μεταγραφική, αφού το ερυθρόλευκο ρόστερ μεγάλωσε κατά ένα μέλος μετά τη συμφωνία με τον Ίγκνας Μπραζντέικις. 

Στο αγωνιστικό σκέλος πάλι, οι περισσότερες «ειδήσεις» αφορούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και το επιτελείο του, αφού μονάχα αυτοί μπορούν να αξιολογήσουν με ακρίβεια τα πεπραγμένα των παικτών σε σχέση με το επίπεδο ετοιμότητάς τους. Και σίγουρα δεν αποτελεί είδηση το γεγονός πως η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού παραμένει υποδειγματική και έτοιμη να εγγυηθεί νέες επιτυχίες.

 

Στο επιθετικό κομμάτι πάλι, φαίνεται πως υπάρχουν δυο νέες σταθερές. Η μια είναι αυτή Άλεκ Πίτερς, ο οποίος για δεύτερη σερί βραδιά βομβάρδισε το αντίπαλο καλάθι. Από τους 21 πόντους του Αμερικανού, οι τρεις τελευταίοι ήταν οι πιο καθοριστικοί για τη νίκη επί της Μακάμπι, αφού αυτοί πήγαν τη διαφορά στο +4 όταν η Μακάμπι έφτασε για πρώτη φορά στον πόντο, σε ένα ματς που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χάσει την επαφή με το σκορ.

Με 4/7 τρίποντα ο Πίτερς έστειλε δεύτερο ηχηρό μήνυμα μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, δείχνοντας απέναντι σε δυο παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague ότι είναι… έτοιμος από καιρό να αναλάβει το βαρύ φορτίο του σκοραρίσματος που κουβαλούσε ειδικά στην περυσινή σεζόν ο Σάσα Βεζένκοφ.

Απέναντι στην πληρέστατη Μακάμπι ο Ολυμπιακός δεν είχε και πάλι τους Φαλ και ΜακΚίσικ. Είχε όμως ξανά τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που λέγεται Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει πάρτι στα ψηλά με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες. Κι αν κάποιοι… ανησυχούν για το ποιος θα μπορέσει να δώσει βοήθειες στους δυο κορυφαίους ψηλούς των Ερυθρόλευκων, ας ρίξουν μια ματιά στην εικόνα του Λουκ Σίκμα.

Όχι μόνο για τους 8 πόντους του σε 15 λεπτά, αλλά και για τον συνολικό τρόπο με το οποίο χρησιμοποιεί το σώμα και το μυαλό του απέναντι σε ψηλότερους ή πιο δυνατούς αντιπάλους.

 

Είναι σαφές ότι πολλοί αυτοματισμοί ακόμη δεν λειτουργούν και ότι παίκτες όπως ο Παπανικολάου και ο Γουόκαπ προσφέρουν πολύ λιγότερα πράγματα στην επίθεση από αυτά που θα δώσουν στη συνέχεια. Ειδικά ο Τόμας μοιάζει από το κέντρο και μπροστά να είναι κάποιος άλλος, δείχνοντας πως θα του πάρει κάποιες μέρες ακόμη μέχρι να ανακάμψει από την επιβάρυνση του Μουντομπάσκετ. Εκεί όπου έκανε παπάδες σε άμυνα και επίθεση, όντας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της εθνικής.

Δυο νίκες κόντρα σε ομάδες Ευρωλίγκας μέσα σε 20 ώρες και με τα δεδομένα προβλήματα στην προετοιμασία που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός, αν μη τι άλλο δημιουργούν αισιοδοξία για μια σεζόν που θα κυλήσει το ίδιο υψηλό επίπεδο με τις δυο προηγούμενες…

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 45-29, 59-50, 71-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 λάθη) , Κάναν 9 (1), Παπανικολάου 6 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πίτερς 21 (2/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μιλουτίνοβ 12 (8 ριμπάουντ, 3 λάθη), Γουίλιαμς – Γκος 7 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπαόυντ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (1/4 τρίποντα), Σίκμα 8

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Μπράουν 4 (0/4 τρίποντα, 8 ασίστ), Μπάλντγουιν 6 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κοέν 3 (1), Νίμπο 8 (4 ριμπάουντ), Κόλσον 10, Κλίβελαντ 4 (3 ριμπάουντ), Γουέμπ 15 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μένκο 3 (1), Σόρκιν , ΝτιΜπαρτολομέο 3 (1), Ριβέρο 7, Μπλατ 5

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς